„Neteko visų savo šarvuočių.“ Jie bejėgiai. Paralyžiuota visa kariuomenė  ()

Belgijos kariuomenėje laikinai pašalintos visos šarvuotos mašinos „Piranha IIIC“.


Piranha IIIC
Piranha IIIC
© Outisnn (CC BY-SA 3.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:MOWAG_Piranha_IIIC_mando.JPG

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai yra dėl rimtų techninių problemų, kurias reikia ištirti ir išspręsti.

„Piranha IIIC“ yra viena iš Belgijos kariuomenės naudojamų tankų trūkumui kompensuoti naudojamų transporto priemonių, kurių šioje šalyje buvo atsisakyta 2014 m.

„Saugumas yra svarbiausias dalykas ir nenorime be reikalo rizikuoti, kol neturėsime aiškaus situacijos vaizdo“, – sakoma Belgijos materialinių išteklių generalinio direktorato (DGMR) pranešime.

Tai gana retas atvejis, kai aptikus techninę problemą sustabdomas visas karinių transporto priemonių parkas, nes tokios situacijos dažniausiai pasitaiko su lėktuvais ar sraigtasparniais. Tai gali reikšti, kad Belgijos šarvuočių „Piranha IIIC“ problema yra rimta.

Du naujausi KOSPET laikrodžiai: krūva išmaniųjų funkcijų, nepralaidūs vandeniui ir karinio lygio atsparumas pažeidimams (KOSPET Tank S2 ir KOSPET Tank X2 Ultra apžvalga)
3

„KOSPET Tank S2“ ir „KOSPET Tank X2 Ultra“ yra dvi visiškai šviežios šio gamintojo naujovės – ir šiuos išmaniuosius laikrodžius mes jau išbandėme! Taigi, kokie mūsų įspūdžiai apie juos?

Išsamiau

DGMR nusprendė imobilizuoti visus „Piranha IIIC“ po to, kai techninės priežiūros metu aptiko kelių blokų važiuoklės įtrūkimus.

Šiuo metu Belgijos kariuomenė turi 127 kelių versijų „Piranha IIIC“.

Tai ne pirma situacija, kuri prastai atspindi Belgijos kariuomenės pasirengimą. „Piranha IIIC“ veiklą DGMR sustabdė trečią kartą per penkerius metus.

 

Tai vienas iš ratinių šarvuočių, kuriuo Belgija kompensuoja tankų trūkumą – paskutinio „Leopard 1“ šioje šalyje buvo atsisakyta 2014 metais.

Belgijos gynybos ministerija pranešė, kad bendradarbiauja su Šveicarijos įmone MOWAG ir tikisi, kad pavyks grąžinti į tarnybą kuo daugiau šarvuočių „Piranha IIIC“. Remiantis prielaidomis, jie turėjo tarnauti Belgijos kariuomenėje dar keletą metų, kol bus įsigyti daugiafunkciniai šarvuotieji transporteriai VBMR „Griffon“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(2)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()