„Iki Pirmojo pasaulinio karo...“ Ką ukrainiečiai išdarinėja senoviniu ginklu (Foto, Video)  ()

Ukrainos kariai gina savo dangų nuo „Šahed“ dronų naudodami senovinius ginklus.


Maxim 1910
Maxim 1910
© Ekrano kopija | https://x.com/trip_to_valkiri/status/1830689407650738255/photo/1

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas populiariausių – kulkosvaidis „Maxim“, kurio dizainas datuojamas dar prieš Pirmąjį pasaulinį karą. Nepaisant to, jis puikiai tinka kovai su Rusijos dronais.

Vaizdo įraše matyti Ukrainos Nacionalinės gvardijos 17-osios Poltavos brigados greitojo reagavimo priešlėktuvinės grupės operaciją. Būtent šie daliniai gina daugelį Ukrainos vietų nuo dronų smūgių, tokių kaip „Šahed“. Taip buvo ir šiuo atveju, kai pagrindinis karių ginklas buvo du sujungti „Maxim 1910“ kulkosvaidžiai. 

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Fantastiškos lazerinės graviravimo staklės (Video, „Swiitol E18 Pro“)
1

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Tai ginklas, kurio konstrukcija siekia Rusijos imperijos laikus. Tačiau tinkamomis rankomis ir sąlygomis jis vis tiek gali parodyti savo nagus. Tai matyti vaizdo įraše, kur kariai sunaikina droną „Šahed-136“, o po to įvyksta didelis sprogimas.

Dėl oro antskrydžių, dažnai naudojant daug bepiločių orlaivių, Ukraina susiduria su iššūkiu apginti sritis, kurių negalima padengti aukščiausios klasės priešlėktuvine gynyba. Todėl ji naudoja nedidelius padalinius, kurie patruliuoja grėsminguose regionuose, kad numuštų dronus su pagrindiniais ginklais, pvz., kulkosvaidžiais, sumontuotais ant įprastų visureigių. Dėl išteklių racionalizavimo didelė šios ginkluotės dalis gaunama iš gilių atsargų. Ir tarp jų yra tikrai senų ginklų, tokių kaip „Maxim“.

 

 

Remiantis turima informacija, po invazijos į Rusiją Ukrainos kariuomenė iš savo sandėlių turėjo ištraukti apie 30 000 „Maxim 1910“ serijos kulkosvaidžių, gautų po SSRS žlugimo.

Pirmieji „Maxim 1910“, kaip rodo pavadinimas, buvo pradėti naudoti 1910 m. ir buvo gaminami įvairiomis versijomis iki Antrojo pasaulinio karo pabaigos. Tai vienas populiariausių kulkosvaidžių istorijoje, sukurtas pagal garsaus ginklų dizainerio Hiramo Maksimo dizainą, datuojamo XIX amžiaus pabaiga.

Rusijos imperijoje sukurti šautuvai „Maxim 1910“ turi turtingą istoriją, juos naudojo ir naudoja daugybė kariuomenių įvairiuose konfliktuose visame pasaulyje, pvz. Sirijos pilietiniame kare.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()