Ukraina gaus tik 3 „Mirage 2000-5“. Kodėl tiek mažai  ()

Ukrainos stebėtojai pastebėjo Prancūzijos žiniasklaidos duomenų apie naikintuvų „Mirage 2000-5“ tiekimą neatitikimus. Neseniai buvo pranešta, kad Ukraina gaus 12 tokių lėktuvų.


Mirage 2000-5
Mirage 2000-5
© Toshiro Aoki, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:ROCAF_Dassault_Mirage_2000-5Ei_Aoki-5.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmoji prancūziškų naikintuvų „Mirage 2000-5“ partija iš Prancūzijos į Ukrainą turėtų atkeliauti kitų metų pradžioje ir joje bus tik trys orlaiviai. Tai pranešė prancūzų leidinys „La Tribune“, remdamasis šaltiniais Prancūzijos gynybos ministerijoje.

Tuo pat metu Paryžius oficialiai nepaskelbė, kiek tiksliai šių lėktuvų planuoja pristatyti į Ukrainą ir kada tiksliai, pažymi „Defense Express“.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Fantastiškos lazerinės graviravimo staklės (Video, „Swiitol E18 Pro“)
1

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Anot analitikų, tie patys prancūzų žurnalistai neseniai rašė, kad Ukraina gali gauti 12 „Mirage 2000-5“ lėktuvų.

Šis skaičius buvo gautas iš viešai neatskleistos informacijos ir prielaidų. Paryžius norėjo išlaikyti 20 lėktuvų iš 26 turimų. Tačiau tik šešių naikintuvų perkėlimas neatitiko Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono ambicijų, skirtingai nei 12, tai yra, visa eskadrilė Ukrainos oro pajėgoms.

 

Tuo pačiu, jei kalbame apie tris „Mirage 2000-5“, tai, kaip teigiama, vis dar yra tik pirmoji partija. Galutinis orlaivių skaičius priklauso ne tiek nuo lėktuvų skaičiaus, kiek nuo Ukrainos pilotų ir technikų, kurie buvo apmokyti.

Oro pajėgų pilotai F-16 yra mokomi dviejuose centruose – Danijoje ir JAV. Pirmoji grupė nebuvo gausi, nes Ukraina iš pradžių gavo tik šešis naikintuvus. Tuo pat metu Prancūzija savarankiškai rengia „Mirage 2000-5“ pilotus ir technikus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(0)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()