Drąsus pareškimas. Vienintelė JAV klaida. „Štai kas paskatino Putiną pulti Ukrainą“  (2)

Vokiečių žurnalistė Katrin Eigendorf, nušviečianti karą Donbase ir Afganistane, sakė, kad Rusijos invazija į Ukrainą prasidėjo dėl JAV prezidento Joe Bideno užsienio politikos klaidos.



© Kremlin.ru (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vladimir_Putin_in_National_Centre_for_management_of_defence_05.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nusprendė pulti Ukrainą, kai paaiškėjo, kad JAV ėmė prarasti pirmaujančios pasaulio galios vaidmenį. Tokią nuomonę televizijos kanalo ZDF eteryje išsakė vokiečių karo korespondentė Katrin Eigendorf, rašo „Bild“.

62 metų korespondentė ilgą laiką dirbo Maskvoje, taip pat nušvietė Čečėnijos karą, dirbo Afganistane, Donbase ir Ukrainoje po plataus masto invazijos 2022 metų vasario 24 dieną.

[EU+Kuponas] Aukščiausio lygio teleskopinės kopėčios. Paskutiniai vienetai!
2983 1

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš EU greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Eigendorf teigia, kad vienas pagrindinių lūžio taškų, lėmusių Kremliaus sprendimą pradėti invaziją, buvo JAV karių išvedimas iš Afganistano 2021 metais.

Pasak jos, kai Joe Bidenas inicijavo JAV kariuomenės išvedimą, Putinui tai tapo signalu apie JAV lyderio vaidmens praradimą tarptautinėje arenoje.

„Nepaisant visų perspėjimų, Joe Bidenas padarė tą chaotišką išvedimą. Ir, žinoma, Vladimiras Putinas tai stebėjo su dideliu dėmesiu. Putinas, žinoma, stebėjo iš labai arti, kas ten vyko“, – sakė žurnalistė.

 

Eigendorf mano, kad jei ne šios aplinkybės, Putinas tokiam žingsniui galbūt nebūtų ryžęsis.

„Galbūt Putinas dar kartą pagalvotų, ar pulti šią šalį. Tai drąsi tezė, bet man viskas yra tarpusavyje susiję. Negalime to svarstyti atskirai“, – apibendrino karo korespondentė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)