„Tai 1-as darbas, kurį reikia padaryti.“ Lietuva nori jungtis su Latvija  ()

Prasidėtų iš karto po to, kai specialusis įstatymas būtų patvirtintas parlamente.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© The U.S. Army Spc. Brett Hurd/1st of 503rd Infantry Regiment, 173rd Airborne Brigade/U.S. Army (Public Domain) | https://lt.wikipedia.org/wiki/Pabrad%C4%97s_poligonas#/media/Vaizdas:Guided_Missile_(14

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas teigia, kad Lietuvai reikės steigti brigados dydžio poligoną. Todėl, anot jo, vienas pirmųjų naujojo ministro darbų bus surasti tam tinkamą vietą.

„Brigados dydžio poligono tikrai reikės. Ir aš iš karto galiu garantuoti, kad koks ministras bebūtų po rinkimų, vienas pagrindinių jo uždavinių bus rasti vietą ir tai padaryti“, – „Žinių radijui“ teigė L. Kasčiūnas.

„Mes turime suvokti poligono reikšmę. Be poligono kariuomenė negali laikyti parengties ir treniruotis, šaudyti iš pėstininkų kovos mašinų, treniruotis su tankais. Reikia turėti bent jau brigados dydžio poligoną, kad tai darytų“, – paaiškino jis.

Tačiau, anot ministro, visų pirma reikia užbaigti Tauragės ir Šilalės poligonų steigimą.

Du naujausi KOSPET laikrodžiai: krūva išmaniųjų funkcijų, nepralaidūs vandeniui ir karinio lygio atsparumas pažeidimams (KOSPET Tank S2 ir KOSPET Tank X2 Ultra apžvalga)
3162 4

„KOSPET Tank S2“ ir „KOSPET Tank X2 Ultra“ yra dvi visiškai šviežios šio gamintojo naujovės – ir šiuos išmaniuosius laikrodžius mes jau išbandėme! Taigi, kokie mūsų įspūdžiai apie juos?

Išsamiau

„Mes dabar turime užbaigti su Taurage ir Šilale. Aš tikiu, kad mes dabar atsižvelgę į tuos visus nuogąstavimus, šiek tiek sumažinę jų teritorijas pagelbėsime mūsų Žemaitijos brigadą ir jie turės tuos nedidelius bent jau kuopos dydžio manevrinius poligonus, bet tai nesprendžia tolesnės mūsų divizijos poligonų poreikio“, – akcentavo jis.

Svarsto galimybę prisidėti karinio poligono steigimo Latvijoje

Ministras taip pat pripažįsta, kad pirminės jo idėjos steigti bendrą poligoną su Latvijoje, greičiausiai nebus įgyvendinta.

„Mes kalbamės, kad galima būtų ieškoti galimybių su jais kartu treniruotis. Apie apjungimą sunku, nes truputėlį per daug arterijų, kelių, kad mes galėtume apjungti tą didįjį projektuojamą latvišką poligoną, bet galbūt mes galime kažkaip prisidėti ir jie gali įsileisti mus tam tikram laikui (treniruotis – ELTA). Toks variantas teoriškai yra įmanomas, bet tai ne panacėja“, – pripažino jis.

 

ELTA primena, kad svarstyti Krašto apsaugos ministerijos (KAM) parengtą įstatymo projektą dėl naujų poligonų steigimo Tauragės ir Šilalės rajonuose Seimas pradėjo liepą.

Skelbiama, jog poligonai nebus visiškai uždaros karinės teritorijos, juose nebus šaudyklų, nevažinės sunkioji karinė technika.

Anksčiau ministerijos atstovai yra nurodę, kad poligonų statybų darbai prasidėtų iš karto po to, kai specialusis įstatymas būtų patvirtintas parlamente.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė
(19)
(6)
(13)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()