Faktiškai „karinis aljansas.“ Skelbiama „slapta sąlyga“  ()

Susitarimą dėl „visapusės strateginės partnerystės“ tarp Rusijos ir Šiaurės Korėjos ratifikavo Valstybės Dūma.



© Kremlin.ru (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kim_Jong-un_and_Vladimir_Putin_%282019-04-25%29_05.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dokumente numatoma savitarpio karinė pagalba kitos valstybės įvykdytos ginkluotos agresijos atveju. Tačiau žvalgybos duomenys rodo, kad susitarime yra slapta sąlyga, pagal kurią tūkstančiai Kim Jong Uno karių gali kovoti Ukrainoje.

Ketvirtadienio (spalio 24 d.) plenarinėje sesijoje Rusijos Valstybės Dūma ratifikavo „visapusės strateginės partnerystės“ susitarimą tarp Rusijos Federacijos ir Šiaurės Korėjos. Dokumentą Vladimiras Putinas ir Kim Jong Unas Pchenjane pasirašė birželio 19 d., tačiau tik dabar Kremliaus  vadovas jį pateikė parlamentui.

„Šis susitarimas bus naujas etapas mūsų geruose kaimyniniuose ir draugiškuose santykiuose, kurie siekia daugiau nei 70 metų ir atspindi karinę brolybę ir pasirengimą padėti vieni kitiems“, – sakė Valstybės Dūmos tarptautinių reikalų komitetas.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Fantastiškos lazerinės graviravimo staklės (Video, „Swiitol E18 Pro“)
1573 2

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Iki šiol Maskva panašų susitarimą turėjo tik su Mongolija, tačiau šiuo metu ruošiamas dar vienas su Iranu.

Dokumento ratifikavimas taip pat reiškia ekonominio ir investicinio bendradarbiavimo, taip pat kosmoso ir branduolinio bendradarbiavimo gilinimą.

Viena iš pagrindinių susitarimo prielaidų yra režimų įsipareigojimas teikti abipusę karinę ar kitokią pagalbą trečiosios šalies ginkluotos agresijos atveju vienos iš šalių teritorijoje.

Nepriklausomas tinklalapis „The Moscow Times“ nurodė, kad „šis susitarimas de facto reiškia karinį aljansą“.

 

Amerikiečių „The Wall Street Journal“, remdamasis žvalgybos šaltiniais, pažymėjo, kad ratifikuotame susitarime yra slapta sąlyga, pagal kurią Pchenjanas gali išsiųsti tūkstančius savo karių į Ukrainos frontą.

Jungtinės Valstijos kol kas patvirtino, kad yra ruošiami 3000 Šiaurės Korėjos karių. Anot Seulo, Vladimiras Putinas galiausiai gali gauti 12 000 karių.

„Moscow Times“ taip pat pabrėžia, kad į frontą taip pat keliaus Šiaurės Korėjos specialiųjų pajėgų dalinys ir pilotai, kurie skris Rusijos lėktuvais Su-25 ir MiG-29.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(12)
(-11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()