„Po 9 užraktais.“ Ką slapto aptiko prie Maskvos. „Tai mirtina“ (Foto)  ()

Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios 2022 metų vasarį ne kartą buvo įrodyta, kad okupacinė armija fronte naudoja cheminį ginklą.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-10-26 „Po 9 užraktais.“ Ką slapto aptiko prie Maskvos. „Tai mirtina“ (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, daugelis ekspertų yra pareiškę, kad Rusija tikriausiai taip pat kuria biologinius ginklus.

Kaip rašo „The Washington Post“, bendrovės MAXAR ir „Planet Labs“ palydovinėse nuotraukose užfiksavo specializuotą laboratorijų kompleksą netoli Maskvos, kuriame tiriami ir vystomi įvairūs patogenai. Manoma, kad jie bus naudojami kare.

Laboratorija yra buvusiame bioginklų tyrimų centre „Sergijev Posad-6“ (Sergijev Posadas – miestas vakarų Rusijoje, 71 km į šiaurės rytus nuo Maskvos). Šaltojo karo metais centras eksperimentavo su virusais, sukeliančiais tymus, ebolą ir kitas mirtinas ligas.

Iš palydovinių vaizdų matyti, kad vyksta senojo centro patalpų atnaujinimo darbai. Be to, komplekse statoma dešimt naujų pastatų, kurių plotas – apie 23 225 kvadratiniai metrai.

Monitorius, kuriam sunku atsispirti: Tiesiog super geras vaizdo parametrų, patogumo ir kainos derinys (AOC Q27B3CF2 apžvalga)
3504 3

Šį kartą testuojame monitorių AOC Q27B3CF2: „Quad HD“ raiška, itin spartus reakcijos laikas, tiesiog kokybiškas vaizdas, patogus ir lengvas - o kaina tokia, kad vargu ar bežiūrėsite į brangesnius konkurentus...

Išsamiau

 

Anot WP, darbai šioje teritorijoje buvo pradėti 2022 metų gegužę, tuo metu Kremlius pradėjo dezinformacijos kampaniją, teigdamas, kad JAV padeda Ukrainai kurti biologinius ginklus.

Anot WP, nuotraukose matyti keli ženklai, kad teritorijoje statoma laboratorija – ant pastatų stogų yra dešimtys oro valymo įrenginių, teritorijos išplanavimas atitinka laboratoriją, taip pat įrengta požeminė infrastruktūra ir pastatyta elektrinė.

Tuo metu JAV žvalgybos tarnybų atstovai ir biologinės gynybos ekspertai teigia, kad iš palydovinių vaizdų neįmanoma nustatyti, ar Rusijos mokslininkai laboratorijoje planuoja bioginklą panaudoti karyboje.

 

 

Ekspertai perspėja, kad laboratorija, kurioje tiriamas mirtinas ebolos virusas, gali atrodyti identiškai laboratorijai, kurioje virusas galimai paverstas ginklu.

Be to, aplink objektą pastatyti kontrolės punktai, iškirsti medžiai ir pastatytos papildomos tvoros, kuriose eismą griežtai stebi budėtojai. WP rašo, kad tokių atsargumo priemonių dažniausiai imamasi itin slaptuose objektuose.

WP primena, kad „Sergijev Posad-6“ yra viena iš Rusijos ginklų laboratorijų, į kurią niekada nebuvo įleidžiami užsienio ekspertai. JAV žvalgyba padarė išvadą, kad komplekse vis dar yra užšaldytų virusų, kurie buvo išbandyti ir tyrinėti sovietiniais laikais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()