„Patvirtinta.“ Rusai į frontą metė futuristinę pabaisą (Video)  ()

Praėjusį mėnesį ukrainiečiai pranešė, kad fronte pasirodė eksperimentinis tankas, kuriame nebuvo ekipažo.


T-72B3
T-72B3
© Dmitriy Fomin (CC BY 2.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:T-72B3_%2841072270245%29.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių metų rugsėjį į atsargą išėjęs Rusijos pulkininkas Viktoras Murachovskis paskelbė, kad Rusijos armija išsiuntė į Ukrainos frontą eksperimentinį tanką „Šturm“.

Šią nerimą keliančią žinią patvirtino Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Dabar turime patvirtinimą, kad šis futuristinis tankas egzistuoja. Jame ekipažo nėra. Mašina veikia visiškai autonomiškai.

Murachovskis atskleidė, kad ši transporto priemonė yra technologiškai pažangiausias Rusijos išradimas. Nors tanko kūrimo pagrindas yra tankas T-72B3, datuojamas Sovietų Sąjungos laikais, šiame eksperimente tai nėra svarbiausias dalykas. Rusijos armija nori panaudoti T-72 „Šturm“, kad išbandytų galingiausio ginklo ir dirbtinio intelekto technologijų derinį mūšyje.

[EU+Kuponas] Aukščiausio lygio teleskopinės kopėčios. Paskutiniai vienetai!
2919 1

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš EU greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Internete pasirodė pirmoji filmuota medžiaga su šia įdomia mašina. Tankas valdomas naudojant valdiklį, skirtą valdyti droną. Operatorius gali nusiųsti jį į konkrečią vietą ir valdyti visus tanko elementus, tokius kaip bokštelis ar pabūklas. Bet tai dar ne viskas.

Kaip rašo „Army Recognition“, mašinoje sumontuotas labai efektyvus liepsnosvaidis, 30 mm patranka ir 220 mm termobarinės raketos, kurias taip pat naudoja paleidimo įrenginys TOS-1A. Bet tai dar ne viskas. Svarbiausias puolimo elementas – 125 mm pabūklas su sutrumpintu vamzdžiu.

Murachovskis taip pat atskleidė, kad daugelis techninių ir griežtai mechaninių sprendimų buvo paimti iš naujausių tankų T-90M ir T-14 „Armata“. „Uralvagonzavod“ inžinieriai tanką aprūpino ir dirbtinio intelekto technologijomis. Tai apima ugnies valdymo sistemą ir priešo transporto priemonių identifikavimą mūšio lauke.

 

 

T-72 „Šturm“ turi gebėti judėti rikiuotėje, planuoti maršrutą, įvertinti reljefą ir naršyti per kliūtis. Sprendimai turi būti priimami be žmogaus įsikišimo. Tai reiškia, kad aptikęs priešą ir nusitaikęs į jį, jis iškart pradeda jį kuo veiksmingiau naikinti. Tai įmanoma dėl daugybės jutiklių, veikiančių ultragarso, matomo ir infraraudonųjų spindulių diapazone.

Tokios mašinos sukūrimo idėja yra sumažinti žmonių nuostolius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(28)
(-19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()