Išsitaškė į gabalus! Elono Musko „Starship“ megaraketos paleidimas virto katastrofa (Video)  (9)

Ateityje itin sunki raketų sistema „Starship“ gabens žmones ir krovinius į Mėnulį ir Marsą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2023 m. balandžio 20 d. įvyko ilgai lauktas raketų sistemos „Starship“, kurią sudaro raketa nešėja „Super Heavy“ ir erdvėlaivis „Starship“, paleidimas į kosmosą.

Tai buvo antrasis bandymas atlikti pirmąjį bandomąjį galingiausios pasaulyje raketos skrydį.

Iš pradžių viskas klostėsi pagal planą, nors startas šiek tiek vėlavo. Tada raketų sistema įsijungė ir iš pradžių pirmas tris minutes skrido normaliai. Tada turėjo įvykti erdvėlaivio, t. y. viršutinės pakopos, atskyrimas nuo nešančiosios raketos, bet, deja, tai neįvyko.

Pasiekusi 38 km aukštį, „Starship“ pradėjo nevaldomai suktis ir dėl to sprogo ore. Tai buvo pirmasis kartas, kai raketa „Starship“ pakilo visiškai plinu komplektu (raketa+erdvėlaivis).

 

„SpaceX“ specialistai pirmadienį, balandžio 17 d., pirmą kartą bandė iškelti raketą „Starship“ į orbitą. Tačiau dėl raketos sandarinimo problemų paleidimas buvo atidėtas iki balandžio 20 d. Visą tą laiką inžinieriai šalino nustatytas problemas, kad galėtų įvykdyti ilgai lauktą paleidimą į kosmosą.

 

 

Raketų sistema „Starship“ susideda iš dviejų komponentų – nešančiosios raketos „Super Heavy“ ir erdvėlaivio „Starship“. Surinkta ši raketa yra 120 metrų aukščio, todėl ji yra aukščiausia raketa pasaulyje. Ji taip pat yra galingiausia pasaulyje ir savo charakteristikomis lenkia NASA sukurtą „Space Launch System“ raketą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(3)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (9)