Į kosmosą paleista pirmoji pasaulyje kosminė gamykla. Štai ką ji gamins (Video)  ()

Amerikiečių kompanija „Varda Space Industries“ į kosmosą išsiuntė palydovą, kuris yra pirmoji pasaulyje farmacijos gamykla. Tačiau jis taip pat gali būti naudojamas kitiems tyrimams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 12 d. paleidus raketą „Falcon 9“, naujasis bendrovės „Varda Space Industries“ palydovas pradėjo dirbti kosmose. Tai pirmoji pasaulyje kosminė farmacijos gamykla, kuri taip pat gali būti naudojama atliekant tyrimus hipergarso srityje, rašo „New Atlas“.

Vaistų gamyba kosmose gali pakeisti šią pramonę, nes gravitacija neturi įtakos cheminių junginių savybėms taip, kaip tai daro laboratorijose Žemėje. „Varda Space Industries“ atstovų teigimu, tokia produkcija labai praverčia auginant baltyminius kristalus.

Tai ypač svarbu vaistų gamintojams, kurie nulinės gravitacijos sąlygomis gali panaudoti augalą biologiniams baltymams kristalizuoti, kad galėtų išanalizuoti jų struktūrą ir sukurti vaistus, kurie puikiai su jais jungiasi.

Taip pat tokia kosminė gamykla gali būti naudojama itin tiksliai kristalinės formos vaistams gaminti. Ir tokia gamyba kainuos daug pigiau nei Žemėje. Dėl to, kad paleidimo į kosmosą kaina tampa pigesnė, tokia gamyba gali būti sėkminga.

„Varda Space Industries“ palydovas skris orbitoje aplink Žemę maždaug 1000 km aukštyje kiek ilgiau nei mėnesį. Po to prietaisas grįš į Žemę. Mėnesį palydove bus bandomi įvairūs cheminiai junginiai, skirti vaistų gamybai, siekiant patikrinti tokios naujoviškos idėjos gyvybingumą.

 

Įrenginiui nusileidus į Žemės atmosferą jis pasieks 31 000 km/val. hipergarsinį greitį. Nors po kurio laiko atmosfera sulėtins judėjimą, jia vis tiek skris hipergarsiniu 6200 km/val. greičiu, kol atsidurs 40 km aukštyje virš paviršiaus.

Iki to laiko palydovas bus sulėtėjęs iki 270 km/val. greičio, o po to išskleis parašiutus minkštam nusileidimui. Sunkios grįžimo į Žemę sąlygos neturės įtakos laive esantiems kristaliniams vaistams.

 

Bendrovė „Varda Space Industries“ mano, kad nauja jų plėtra gali būti panaudota atliekant įvairius tyrimus hipergarso srityje. Tai iš tikrųjų įmonės atstovai siūlo „dvi prekes už vienos kainą“.

Jei viskas vyks pagal planą, vėliau šiais metais „Varda Space Industries“ planuoja išsiųsti antrąją transporto priemonę į kosmosą. Tačiau šį kartą planuojama pritraukti suinteresuotas vaistų gamyba ir analize įmones ir tokiu būdu užsidirbti pirmuosius pinigus.

Amerikiečių kompanija planuoja sukurti daugkartinio naudojimo gamybinius kosminius modulius ir netgi planuojama sukurti gamybinę kosminę stotį Žemės orbitoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()