Netikėtumas Muskui. NASA siūlo „SpaceX Spaceship“ naudoti kitaip (Video)  ()

Tarptautinė kosminė stotis (TKS) bus sunaikinta po 7 metų, o NASA ir toliau ieško galimybių ją pakeisti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA paprašė „SpaceX“ apsvarstyti galimybę panaudoti savo naujausią didžiulį „Starship“ erdvėlaivį kaip kosminę stotį žemoje Žemės orbitoje. Manoma, jog ši stotis gali būti labai funkcionali, rašo „Space“.

Atsižvelgiant į tai, kad 2030 metais TKS turėtų palikti orbitą ir bus nuskandinta Ramiojo vandenyne, NASA aktyviai ieško naujų variantų, galinčių pakeisti šį orbitinį objektą. Viena iš tokių naujų elementų galėtų būti didelio „Starship“ erdvėlaivio modifikacija. Bent jau NASA pasiūlė „SpaceX“ apsvarstyti šią galimybę.

Per pastaruosius kelerius metus NASA sudarė sutartis su trimis kompanijomis – „Blue Origin“, „Northrop Grumman“ ir „Nanoracks“ – dėl naujos kosminės stoties kūrimo. Šios įmonės iš viso gavo 415 mln. dolerių. Taip pat yra susitarta su „Axiom Space“, kad ji sukurs savo kosminius modulius, kurie bus pritvirtinti prie TKS, o stotį nuleidus į Žemę, šie moduliai virs nauja stotimi. Dabar NASA išplėtė potencialių projekto dalyvių ratą, kad sukurtų naują orbitinį objektą, tarp kurių buvo ir „SpaceX“.

 

Elono Musko kompanija dar tuo metu, kai buvo kuriamas erdvėlaivis „Starship“, skelbė, kad jis bus pristatytas įvairiomis modifikacijomis. Pavyzdžiui, NASA jau sudarė sutartį su „SpaceX“ naudoti „Starship“ variantą kaip nusileidimo modulį, kad astronautai patektų ant Mėnulio paviršiaus, vykdant „Artemis 3“ misiją 2025 m.

NASA pakvietė „SpaceX“ apsvarstyti galimybę panaudoti naujausią didžiulį erdvėlaivį „Starship“ kaip kosminę stotį žemoje Žemės orbitoje.

 

Tačiau prieš kelerius metus Elonas Muskas savo naująjį erdvėlaivį pavadino tarpplanetine transporto priemone, kurios pagalba ateityje, pavyzdžiui, vienu skrydžiu į Marsą bus galima nugabenti 100 žmonių. E. Muskas taip pat tvirtino, kad vienas iš „Starship“ variantų gali būti naudojamas labai greitai perkelti žmones Žemėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: