NASA skelbia naują Mėnulio pietinio ašigalio nuotrauką. Tai ypatinga vieta (Foto)  ()

Dviejų orbiterių kamerų dėka mokslininkai turėjo galimybę pamatyti visas Shackletono kraterio ypatybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mėnulio pietinis ašigalis atskleistas nuostabiame naujame NASA vaizde, kuris buvo sukurtas naudojant vaizdus iš dviejų skirtingų orbiterių. Centrinę vietą vaizde užima Shackletono krateris, esantis netoli Pietų ašigalio.

Tuo pat metu žurnalas „National Geographic“, bendradarbiaudamas su NASA, pristatė išsamų šio regiono žemėlapį su galimomis „Artemis 3“ misijos astronautų nusileidimo vietomis Mėnulyje 2025 metais, rašo „Space“.

Pietų Mėnulio ašigalio, kuriame ypatingą vietą užima Shackletono krateris, vaizdas buvo sukurtas sujungus NASA Mėnulio žvalgybos orbiterio ir Pietų Korėjos orbiterio Danuri kamerų vaizdus. Pastarosios kamerą, pavadintą „ShadowCam“, sukūrė NASA mokslininkai ir jos jautrumas 200 kartų didesnis nei kitų įrenginių kameros.

Nors „Lunar Reconnaissance Orbiter“ gali fotografuoti išsamius, didelės raiškos Mėnulio sričių, kurios visada apšviestos saulės spinduliais, vaizdus, ​​„ShadowCam“ gali fotografuoti nuolat šešėlyje esančias sritis, kurių šviesa niekada nepasiekia.

Siekiant sukurti išsamų šio Mėnulio regiono vaizdą, abiejų įrenginių duomenys buvo sujungti. Todėl Shackletono krateris parodytas labai išsamiai. Apskritai pietiniame Mėnulio ašigalyje yra daug šešėlių kraterių, kuriuos anksčiau buvo sunku ištirti, tačiau Danuri aparato pagalba ši problema buvo išspręsta. Naujoje nuotraukoje pavaizduotos 3 iš 13 galimų astronautų nusileidimo vietų Mėnulyje 2025 m. Primename, kad tai bus pirmasis žmogaus pasirodymas Žemės palydove nuo 1972 metų.

 

Žurnalas „National Geographic“ taip pat paskelbė šį NASA Mėnulio paviršiaus vaizdą kitame savo numeryje, taip pat pridėjo topografinį Mėnulio pietinio ašigalio žemėlapį, kuriame parodytos visos galimos būsimų astronautų nusileidimo vietos.

Per pastarąsias kelias savaites Mėnulis buvo daugelio pasaulio žiniasklaidos dėmesio centre. Tai visų pirma tai lėmė sėkmingas Indijos misijos „Chandrayan 3“ įgyvendinimas, kurios erdvėlaiviai pirmą kartą galėjo nusileisti Mėnulio pietinio ašigalio srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: