Pirmasis žmogaus skrydis į Mėnulį per 50 metų. NASA parodė erdvėlaivį iš vidaus (Foto)  ()

Astronautai Mėnulyje nebuvo nuo 1972 m., tačiau 2025 m. NASA į istorinę kelionę išsiųs 4 žmonių įgulą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskutinį kartą žmogaus koja Mėnulio paviršiuje žengė 1972 m. gruodį per „Apollo 17“ misiją. Kitas astronautų nusileidimas Žemės palydove numatytas 2026 metų pabaigoje. Tačiau kitais metais keturi NASA astronautai, vykdydami misiją „Artemis 2“, leisis į istorinę kelionę į kosmosą. Erdvėlaiviu „Orion“ jie apskries aplink Mėnulį ir grįš į Žemę. NASA parodė, kaip šis erdvėlaivis atrodo iš vidaus, rašo „Space“.

[PAPILDYMAS rekordine kaina+Vokietija] Geriausios kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai (Video, „Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 3C“)
4365 1

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

NASA pristatė naujas erdvėlaivio „Orion“, kuris pirmą kartą per kiek daugiau nei pusę amžiaus iškels astronautus į orbitą aplink Mėnulį, nuotraukas. „Artemis 2“ misija numatyta kitų metų rugsėjį.

Šiuo metu NASA Kennedy kosmoso centre (Florida) baigiamas statyti erdvėlaivio „Orion“ vidus.

Inžinieriai taip pat įrengs erdvėlaivio korpuso apsaugą, kuri būtina, kad įgula būtų saugi tiek skrendant į Mėnulį, tiek grįžtant į Žemę. Pastarasis, beje, nėra toks jau lengvas žingsnis, nes dėl trinties atmosferoje erdvėlaivis įkaista iki milžiniškų temperatūrų.

 

„Artemis 2“ misijos dalyviai:

  • Reidas Wisemanas, kuris astronautu dirbo 15 metų ir praleido 165 dienas TKS;
  • Victoras J. Gloveris, kuris tapo pirmuoju afroamerikiečiu Tarptautinėje kosminėje stotyje ir praleido 168 dienas. Dabar jis taps pirmuoju afroamerikiečiu, nuskridusiu toliau už Žemės orbitą;
  • Christina Koch, kuri tapo pirmąja moterimi, išbuvusia TKS 328 dienas, ir ji taps pirmąja moterimi, palikusia už Žemės orbitos ribų;
  • Jeremy Hansenas, Kanados kosmoso agentūros atstovas. Jis niekada anksčiau nebuvo kosmose ir bus pirmasis ne JAV astronautas, vykęs į Mėnulį.
 

 

 

Keturi astronautai bus pirmieji, kurie skris erdvėlaiviu „Orion“, nors 2022 m. pabaigoje jis jau baigė savo pirmąją nepilotuojamą Mėnulio misiją. Dabar erdvėlaivyje įdiegtos gyvybės palaikymo sistemos, leidžiančios atlikti pilotuojamą misiją. Verta pasakyti, kad dar 2014 metais „Orion“ buvo trumpam išsiųstas į kosmosą bandomojo skrydžio metu.

 

Baigusi misiją „Artemis 2“, NASA 2026 m., vykdydama „Artemis 3“ misiją, Pietų ašigalio regione ketina išlaipinti ne tik astronautus Mėnulyje, bet pastatyti pirmąją bazę Mėnulyje, kuri gali būti įkurta šio dešimtmečio pabaigoje arba kito dešimtmečio pradžioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: