Kinija vėl pateko į istoriją! Padaryti to Mėnulyje dar niekam nebuvo pavykę (Foto, Video)  ()

Kinijos kapsulė su Mėnulio uolienų pavyzdžiais sėkmingai nusileido Šiaurės Kinijoje. Dar nė vienai pasaulio šaliai nepavyko paimti mėginių tolimojoje Mėnulio pusėje.


Chang'e-6 Žemėje
Chang'e-6 Žemėje
© CNSA Watcher | https://x.com/CNSAWatcher/status/1805490570535538883/photo/1

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-25 Kinija vėl pateko į istoriją! Padaryti to Mėnulyje dar niekam nebuvo pavykę (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2024 m. birželio 25 d., antradienis, amžinai įeis į kosmoso tyrinėjimų ir plėtros istoriją. Pirmą kartą į Žemę grįžo kapsulė su akmenų ir dulkių pavyzdžiais, surinktais tolimojoje Mėnulio pusėje. Mėginius surinko kinų nusileidimo aparatas „Chang'e-6“.

Tokiu būdu Kinija jau įėjo į istoriją kaip šalis, kuri sugebėjo sėkmingai nuleisti zondą mums nematomoje Žemės palydovo pusėje ir atgabenti mėginius iš į Žemę, rašo „Space“.

Kinija sėkmingai baigė savo daugiau nei 50 dienų trukusią Mėnulio misiją „Chanye-6“. Kapsulė sėkmingai nusileido parašiutu Vidinėje Mongolijoje, autonominiame Kinijos regione.

Su kuponais fantastiškas SUP irklenčių pasirinkimas, bent 300€ pigiau nei Lietuvoje „OnePlus 12“ išmanieji telefonai ir „OnePlus Buds 3“ TWS ausinės (Video)
1956 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Iš EU/Honkongo sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater“ - pripučiamos SUP irklentės

2) „OnePlus 12“ - 12-256GB, globalios versijos išmanieji telefonai

3) „OnePlus Buds 3“ - TWS ausinės su LHDC

Išsamiau

Kapsulėje turėtų būti maždaug 2 kg Mėnulio uolienų, kurias surinko modulio robotas.

Mėginiai tolimojoje Mėnulio pusėje buvo paimti tiek paviršiuje, tiek iš seklios gelmės. Pirmiausia šiuos pavyzdžius ištirs Kinijos mokslininkai, o vėliau jie bus prieinami tyrėjams iš viso pasaulio.

Gautos Mėnulio medžiagos tyrimas turėtų padėti suprasti Mėnulio evoliucijos istoriją ir suprasti, kodėl jo tolimoji pusė labai skiriasi nuo tos, kurią matome mes. Mokslininkai mano, kad nauji duomenys taip pat padės geriau suprasti Žemės, taip pat Saulės sistemos istoriją.

 

Kinija jau antrą kartą pateko į kosmoso tyrinėjimų ir plėtros istoriją. „Chang'e-6“ misija nėra pirmasis sėkmingas kosminis projektas, kurį Kinija įgyvendino tolimojoje Mėnulio pusėje. 2019 metais ten nusileido „Chang'e-4“ su mėnuleigiu „Yutu-2“.

Nė vienai pasaulio šaliai nepavyko nuleisti savo prietaisų tolimojoje Mėnulio pusėje, kuri mums yra nematoma.

 

„Chang'e 6“ nėra pirmoji sėkminga Mėnulio mėginių atgabenimo misija: Sovietų Sąjunga, JAV ir Kinija (vykdant „Chang'e 5“ misiją 2020 m.) tai jau buvo padariusios. Tačiau visos misijos mėginius surinko iš tos Mėnulio pusės, kuri visada yra nukreipta į Žemę.

Beje, mokslininkai iš viso pasaulio turėjo laukti 3 metus, kad gautų prieigą prie šių mėginių. Galbūt ta pati situacija pasikartos ir šį kartą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(2)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()