„Paslaptingasis 7-etas. Ten gali slėptis ypatingi objektai.“ Surasta itin paslaptinga vieta  ()

Išorinė Saulės sistemos dalis yra didelė ir paslaptinga vieta, kurioje gali būti objektų, apie kuriuos arba nieko nežinoma, arba žinoma labai mažai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galima manyti, kad mes gerai ištyrėme Saulės sistemą, tačiau joje vis dar slypi daug nežinomų ir paslaptingų objektų, mano mokslininkai. Apie tai rašo „Live Science“.

Ir visi jie yra labai toli nuo Saulės. Nuo didžiulės Devintosios planetos ir antrosios Kuiperio juostos iki tarpžvaigždinių svečių ir mažyčių juodųjų skylių – pateikiame septynis hipotetinius objektus, kurie gali slypėti Saulės sistemos pakraštyje.

Devintoji planeta

Didžiausias ir prieštaringiausias objektas, kuris gali slypėti Saulės sistemos pakraščiuose, yra hipotetinė Devintoji planeta.

Mokslininkai pirmą kartą paskelbė apie jos egzistavimą prieš 8 metus, norėdami paaiškinti keistas kelių didelių objektų orbitas Kuiperio juostoje. Šis regionas, esantis už Neptūno orbitos, yra užpildytas asteroidais ir kitais uoliniais objektais. Kai kurie mokslininkai mano, kad didžiulės nematomos planetos gravitacija turi įtakos kai kurių Kuiperio juostos objektų orbitoms.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Maišytuvai virtuvės plautuvei, „Xiaomi“ ir kt. belaidės ausinės, energijos stotelės, 5000W pjūklas (Video)
2516 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) 304 nerūdijančio plieno maišytuvai virtuvės plautuvei

2) „VIOLEWORKS“ - 5000W galios akumuliatorinis pjūklas

3) „Xiaomi Redmi Buds 6S“ - belaidės ausinės

4) „K1“ - belaidės ausinės su 8GB RAM ir LED jutikliniu ekranu

5) „POPDEER S500“ - 500W, 518,4Wh portabili energijos stotelė

6) „BlitzWolf BW-BTS8“ - kaulais grojančios belaidės ausinės

Išsamiau

Šiuo metu manoma, kad jei Devintoji planeta egzistuoja – tai ledo milžinas 7 kartus masyvesnis už Žemę. Ji yra galbūt 500 kartų toliau nuo Saulės nei mūsų planeta ir visiškai apsisuka aplink Saulę per maždaug 10 000 metų.

Mokslininkai mano, kad artimiausiais metais, pasitelkus modernesnius teleskopus, gali būti įmanoma rasti paslaptingą Devintąją planetą. Jei, žinoma, jis egzistuoja.

Mažos juodosios skylės

Kai kurie mokslininkai mano, kad kai kurių Kuiperio juostos objektų orbitiniojudėjimo anomalijas lemia mažos juodosios skylės. Jos daro gravitacinį poveikį tolimoms kosminėms uolienoms.

Manoma, kad planetos dydžio juodoji skylė teoriškai įmanoma, tačiau ji niekada nebuvo aptikta. Norint ją rasti, pasak mokslininkų, reikia atrasti kažką, kas peržengia įvykių horizontą. Tai yra, tokia juodoji skylė iš tikrųjų gali užsimaskuoti kaip Devintoji planeta.

 

Kiti mokslininkai mano, kad net jei tokios mažos juodosios skylės neegzistuoja, išorinėje Saulės sistemoje gali slypėti pirmykštės nykštukinės juodosios skylės. Daroma prielaida, kad dėl šių kai kurie objektai gali turėti neįprastas orbitas.

Sugauti svetimi pasauliai

Kai kurie mokslininkai mano, kad Saulės sistemos pakraštyje gali slypėti ir kiti pasauliai, be Devintosios planetos.

Tačiau skirtingai nei ji, šios planetos susiformavo šalia kitų žvaigždžių ir buvo išmestos iš jų sistemų. Po ilgos kelionės erdvėje jas pritraukė Saulės gravitacija. Tokios planetos, laisvai judančios per galaktiką, jau žinomos mokslui.

Antroji Kuiperio juosta

Kuiperio juosta gali būti ne tai, ką galvoja astronomai.

Praėjusiais metais mokslininkai paskelbė aptikę 12 uolėtų objektų, slypinčių už Kuiperio juostos. Šios didžiulės uolienos greičiausiai yra asteroidai ir yra 10 kartų toliau nei Žemė nuo Saulės.

Taigi, mokslininkai mano, kad jie yra antrosios Kuiperio juostos dalis. Tačiau tolesni stebėjimai kitų panašių objektų neparodė, todėl tai vis dar tik teorija.

 

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()