Atskleidžia ambicingus planus. Ar Europa turės savo „SpaceX“? (Foto)  ()

„PLD Space“ yra ispanų kompanija, turinti didelių ambicijų.


PLD Space raketos
PLD Space raketos
© Ekrano kopija | https://x.com/akureyri00/status/1843265343634182381

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas žino, gal laikui bėgant ji išaugs į „SpaceX“ konkurentę? Planai dideli. „PLD Space“ pristatė naujas „Miura“ raketas ir LINCE įgulos kapsulę. Tokiu būdu Europa gali tapti nepriklausoma nuo kitų pasaulio regionų įmonių vykdomų skrydžių į kosmosą.

Europa buvo šiek tiek mieguista kosmoso pramonėje dėl užsitęsusio darbo prie naujos raketos „Ariane 6“. Privatus sektorius teikia vilčių Senajam žemynui, įskaitant „PLD Space“, kuris turi didelių siekių tapti „Europos SpaceX“.

„PLD Space“ po gana sėkmingo  2023 metais paleistos raketos „Miura 1“ bandymo juda į priekį ir ką tik kompanija atskleidė labai ambicingus artimiausių metų planus. Buvo pristatytos naujos raketos ir LINCE įgulos kapsulė:

[Mažiausios kainos] El. dviračių TOP! Specialūs nuolaidų pasiūlymai tik Technologijos.lt skaitytojams + žaidimas laimėti dviratį (Video)
10757 4

Pristatome Jums ypatingai kokybiškus el. dviračius. Juos ir patys išbandėme, ir absoliuti dauguma pirkėjų su apžvalgininkais giria. Ir dabar dar juos galite įsigyti su specialiai Jums skirtais nuolaidų kuponais už mažiausias kainas istorijoje.

Išsamiau

 

Iš dviejų pakopų sudaryta raketa „Miura 5“ yra 37 m aukščio ir į sinchroninę orbitą galės gabenti iki 540 kg sveriančius krovinius.

„Miura NEXT“ – didesnė raketa, kuri į žemąją Žemės orbitą galės iškelti iki 13,5 tonų. Pirmasis skrydis planuojamas 2030 m.

„Miura NEXT Heavy“ – trijų pakopų raketa, primenanti „SpaceX“ „Falcon Heavy“. Pirmasis skrydis turėtų įvykti praėjus metams ar dvejiems po NEXT versijos.

„Miura NEXT Super Heavy“, minėtos raketos patobulinimas. Ji bus naudojama skrydžiams į Mėnulį ir Marsą, kur ji galės gabenti iki kelių tonų krovinių.

 

LINCE kapsulė – pilotuojamas erdvėlaivis, skirtas 4-5 astronautams. Kapsulė turi sugebėti nuskristi net iki Mėnulio apylinkių.

„PLD Space“ planuoja ir krovininį variantą, kurio naudingoji apkrova būtų iki 5 tonų. Bandomasis skrydis turėtų įvykti 2030 m.

Europai reikia tokių kompanijų kaip „PLD Space“, nes tai leis savo kosmoso programą padaryti nepriklausomą nuo kitų žemynų, ko Senasis žemynas siekia ir skiria daug lėšų tokio tipo investicijoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()