Siurrealistinis Saulės gyvenimas observatorijos SDO akimis (Video)  (0)

Nuotraukos ir vaizdo klipai, kuriuos renka Saulę stebinti observatorija SDO, skirti studijuoti procesus, kurie vyksta tiek pačioje žvaigždėje, tiek itin arti jos. Surinkti duomenys pirmiausia – tai mokslininkams skirti duomenys. Saulės tyrimai leidžia mokslininkams kurti vis tikslesnius modelius ir prognozuoti žvaigždės elgesį ir bei ją supančią aplinką, tame tarpe ir jos įtaką mūsų bei kitoms planetoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau Godardo kosminio centro grafinių duomenų apdorojimo centre (Goddard Space Flight Center’s Multimedia Center) dirba gyvi žmonės, ir, žinoma, jie begaliniame duomenų sraute pastebi tam tikrus fragmentus, kuriuos drąsiai galima priskirti meno sričiai.

Pasitelkę gautų duomenų apdorojimui eilę filtrų ir efektų, specialistai gavo nuostabų paveikslą, kuris pasakoja apie mūsų šviesulio gyvenimą. Čia rasime ir keistokus magnetinių laukų išlinkimus, kurie yra pagrobę žvaigždės medžiagą, taip pat masės pliūpsnius į kosminę erdvę, kolosalių dydžių aktyvias sritis. Tačiau užteks žodžių. Visa tai geriau vieną kartą pamatyti savo akimis.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: