Užfiksuota, kaip į Saulę nukrenta kometa (Video)  (2)

NASA Saulės ir heliosferos observatorijos (SOHO) zondas užfiksavo, kaip į Saulę nukrenta nedidelė, pavadinimo neturinti kometa. Mokslininkai sujungė užfiksuotus vaizdus ir sukūrė vaizdo įrašą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saulė tiesiog įtraukė link jos skriejusią nedidelę kometą. Ekspertai teigia, kad kosminis kūnas neturėjo šansų apskrieti žvaigždę.

„Jos diametras buvo maždaug keliasdešimt metrų – ši kometa buvo gerokai per maža, kad ištvertų intensyvią Saulės radiaciją“, – pastebi astronomas Karlas Battamsas.

„Kometa-savižude“ pramintas kosminis kūnas veikiausiai priklauso vadinamajai Kreutzo kometų šeimai. Šių kometų orbitos yra ypač arti Saulės. Manoma, kad jos yra didelės kometos, kuri suiro prieš šimtus metų, liekanos. Toks pavadinimas joms suteiktas pagal XIX a. Vokietijos astronomo Heinricho Kreutzo pavardę, kuris pirmasis įrodė sąsajas tarp tokių kometų.

„Kasdien prie Saulės priartėja keli Kreutzo kometų fragmentai, – rašo Spaceweather.com. – Daugumos jų skersmuo tėra keli metrai, taigi jos yra per mažos, kad būtų užfiksuotos, tačiau retsykiais didesni fragmentai, tokie kaip šis, patraukia astronomų dėmesį.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(0)
(1)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: