Rusija ketina statyti naują tarptautinę kosminę stotį. Europa ir JAV – nekviečiamos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lucy 2015-02-12 03:53
Tame ir yra esmė nėra prasmės kažkokio kosmoso užkariauti. Net jei ir nuskrendam kur nors ten vis tiek be specialių patalpų negyvensi + visokios radiacijos ir dar kas ne vnz tik filmuose gali nuskrist ir nusileist kur nori. TKS kainavo virš trilijono dolerių. O tai realiai yra visiškai neautonomiškas labai nuo žemės priklausomas objektas skrendantis vos vos virš žemės. Pastatyti kažkokį erdvėlaivi, kuris galėtų metų metus autonomiškai kažkur skristi yra tiesiog neįmanoma šiuo metu.
kestutisz 2015-02-12 08:13
Tai, o tas "įmanoma" kaip atsiranda? Iš dangaus nukrenta? Visos technologijos bandomos nuosekliai pažingsniui - šiandienai ir nėra prasmės ISS laikyti kažkur aukščiau/toliau jei neišspręstų problemų ir čia pat užtenka.
Pjovėjas 2015-02-12 09:07
Lucy, nelabai suprantu, ar apsimeti, kad nesupranti, ar čia tiesiog šiaip rašai Bandau pasakyti, kad daugybė išradimų buvo padaryta toms kosminėms programoms. Jei ne tos kosminės programos jų tiesiog nebūtų. Koks skirtumas, ar sukonstruota žemėje, ar kosmose? Beje, kosmose dar nelabai ką ir gamina
wizby 2015-02-12 09:46
Muahahaha
mnv 2015-02-12 10:30
Tiems, kam idomu "kam tas tks reikalingas?" http://spinoff.nasa.gov/pdf/ISS_Flyer.pdf
immortallt 2015-02-12 10:34
Gerokai daugiau nei trilijoną per metus sudaro pasaulio karinis biudžetas, kai dėl tokių idiotų kaip Putinas reikia taškyti pinigus į orą. Kosmoso tyrinėjimas atveria galimybes geriau suprasti fiziką, aplinką, gerinti palydovų veiklą, kurti medžiagas, suprasti visatos raidą. Nors dabar atrodo labai brangios kosminės kelionės, bet didžiąją kainos dalį sudaro iškėlimo į orbitą klausimas. Tai sutvarkius kelionės stipriai atpigs. Tos pačios Musk'o raketos jei nusiseks atpigins stipriai kelionę. Jei pavyks kosminis liftas - revoliucija kosmoso tyrinėjime, nes didžiausi kaštai kapitalo, o kintamieji - niekiniai. Resursų paieškos kosmose aktualu, kai pagaliau išsiplėšime iš žemės orbitos. Nereikės gabentis resursų iš žemės ir kosmose esantį resursų poreikį patenkinsime vietoje. Bet koks tyrimas, kol nėra jo rezultatų atrodo mažai naudingas. Bet kuris tyrimas, kol nėra jo pabaigos turi neaiškią naudą. Tu gali kurti pvz termobranduolinį reaktorių. Turėtų jį pavykti sukurti, bet gali būti ir taip, kad tai neįmanoma su mūsų fizikos žiniomis. Bet nedarydamas eksperimentų - to nežinosi. Jei žmonija nebūtų dariusi eksperimentų, nei keptume maistą, nei būtume išlindę iš urvų.
slawcka 2015-02-12 10:43
tai taip, pritariu, bet pradžioj aš tik paneigiau jūsų sapaliojimus apie tefloną , velcrą ir tv.
sub 2015-02-12 11:02
Lucy geriau būti žemės kirminais? Visą gyvenimą taip ir nieko nesiekti? Kur tu tuos trilinos investuotum? Manau bus labai diskutuotinas tavo atsakymas.
immortallt 2015-02-12 11:05
Nieko tu nepaneigei. Tu tik patikslinai, ko nori. Kažkas vėliau įmetė linką su tiksliais tyrimais, kas daroma. Kur kur leisti pinigus, ant išmokų bedarbių. Kad dar mažiau dirbtų, daugiau ėstų, gertų, tv žiūrėtų ir žmonija degraduotų.
DariusWh 2015-02-12 12:22
Kazkas labai gerai pasake. Viska reikia palaipsniui daryti. Negi geriau dabar ir 50m i prieki investuoti tuos 13 mln ir daugiau pinigu i kazkokius tv, ar dar koki slamsta. O po 50m pyst ir zemei reikes kosmoso technologiju, kosmose isgyvenimo ir dar visko kito, kad ten visa zmonija galetu isgyventi.