Rusijos kosmonautikos krizė: tai važiuojam ar nevažiuojam?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ernestass 2015-07-08 19:33
Kai neišprusęs esi tai ir nesupranti apie ką kalbu. Tuoj reikės ginčytis ir įrodinėti tau kaip EU bei vakarams pardavėm save. Tavo pasaulėžiūra tėra dviejų spalvų todėl ir nesusikalbėsim. Beje, jeigu nori ko klausti, klausk per nauja. Atsakysiu jeigu ką praleidau.
Ernestass 2015-07-08 19:50
Dejas juokas juokais, bet mūsų politikams nėra daugiau proto nei mūsų juokeliuose. Rusai mūsų negrasina pulti, tavo pasisakymas buvo tikriausiai perskaitytas Lietuvių spaudos kuri pastoviai iškreipia orginalius tekstus. http://rt.com/news/266551-lithuania-kal ... tion-nato/ Na, tereikia tikėtis, kad čia iš tiesų tebuvo ,,netikra informacija'' įdėta. Klausimas lieka tik vienas, ką Rusai veikė mūsų saugumiečių vidiniame tinkle? Aš stipriai abejoju, kad jų įsiskverbimas baigiasi tuo ir kaip JAV taip ir čia Rusai klausosi visų mūsų politikų pokalbių, skaito jų emailus bei failus kompiuteryje ar telefonuose. Ukrainiečiai beje jau nebeleidžia naudotis jų politikams bei kitiems bent kiek nors svarbiais asmenims jų telefonais. Nežinau ar jie ką nors darė dėl to, bet ten bėdos dėl Rusų kybernetinio karo tokios opios. O šia dar nekalbant apie šnipus. Ukrainoje pastoviai randa po šnipą, kitą, taip netgi ir Lietuvoje ką nors suseka galiausiai tekinusi informaciją Rusams.
Ernestass 2015-07-08 20:09
Galėtum atsakyti kodėl Graikai kvailai pasielgė. Visi ekspertai kurių klausiausi teigė, kad Graikams dabar gresia vergavimas ilgą laiką arba staigus crackas po kurio bus geriau. EU nesiūlė gerų sąlygų ir jų pozicija buvo neracionali. Jeigu valstybė būtu atleista nuo % mokėjimo bei reikalauti susibalanstuoti biudžetą be jokių naujų skolų tai toks sprendimas nebūtų sužlugdęs taip Graikijos kaip dabar. Graikai būtų pradėję sistemines reformas, prisukę šiaupus, bet kokiu atveju kaip tai padarę su pirmąja vyriausybe bei su EU garantijomis, verslas nebūtų pradėjęs išsibėgioti ar kaupti savo pinigus tokiu mastu kaip dabar. Tačiau bankininkai norėjo, kad Graikai susimokėtu už viską. Bijo griūnančios EU matomai, po jų seka daugybe kitų šalių kurie kels daug rimtesnes bėdas. Graikijos krizė tik įžanga į tai kas gresia mūsų. Štai kuo baigiasi mūsų pasileidimas ir gyvenimas ant chroniškų deficitų. Bendrai, valstybės kaip ir žmonės, pilni ydų, neracionalūs veikėjai. Vienos valstybės pasileidusios, prisikuria bėdų kaip Graikai. Kitos disciplinuotos kaip Norvegai, Vokiečiai, Šveicarai ar Estai. Lietuvai taip pat galėtų pasimokinti iš savo kaimynų finansinės atsakomybės.
Ernestass 2015-07-08 20:18
Nu pravesk man istorijos pamokėlę. Mielai galiu įrodyti tau, kad Ukraina kaip nacionalybė yra mažaverte. Neturi jie nei istorijos, nei patriotizmo ir galiausiai jų nepriklausomybės eksperimentas eilinį karta pasibaigė tuo pačiu.
- 2015-07-08 20:35
Pradėk nuo kalbos, įrodydamas, kad tai yra tik rusų kalbos dialektas, maždaug kaip žemaičių tarmė ir aukštaičių tarmė.
Niemand 2015-07-08 20:37
Nacionalybe tu nacionalybe, pats tu mažavertis, be istorijos ir patriotizmo, o ir nepriklausomybę tavo penkių rublių vertės derėtų apriboti bent kokiam pusmečiui Tautybės nesiskirsto pgl vertes ar istoriją, arba susiformavo, arba ne. Ukrainiečiai su rusais šiai dienai kultūriškai turi daugmaž tiek pat bendro, kiek rusai su bulgarais ar serbais. Tiesiog pastarųjų nutautinimu SSRS laikais niekas neužsiiminėjo.
Ernestass 2015-07-08 23:01
Įdomu pagal ką tai sprendi. Patys Rusai žiūri į ukrainiečius kaip į kultūriškai artimiausius sau žmones. Po USSR žlugimo, būta netgi alternatyva ir visiškai asimiliuotis į Rusiją. Ar žinai bent, kad Ukrainą yra paskirstyta į tris kultūrines zonas pagal tai, kieno valdžioje jie vystėsi prieš Caro laikus? Tikriausiai imsi vakarine dalį ir pagal ją giedosi kokie jie skirtingi. Tas nacizmas, savo tautos netoleriavimas ir privedę Ukrainą prie civilinio karo. Dabar su fačistinėmis tendencijomis kaip, kad ir su oficialiu Rusų kultūros naikinimu, Ukraina visiškai praranda teisę į šiuos regionus ir idealistiškai reikėtų pradėti mastyti apie papildomus referendumus visoje Ukrainoje. Apskritai, jie prarado teisę į rytų Ukrainą kai jie nustojo mokėti pensijas bei tiekti esminius dalykus kaip maistą bei dujas. Kai nustoji rūpintis savo žmonėmis tai natūraliai žiūri į savo žmones kaip į priešus. Su priešais valstybės nėra kuriamos. Niekados tai geruoju nesibaigia.
Marius.brn 2015-07-08 23:13
Beje, kaip tu tą dulkinimą jauti? Kažkas tau įbeda kas vakarą? Turėtų būti nemalonu prievartaujamam, nes savanoriškai tai neimi? )
- 2015-07-08 23:20
Šiaip, lietuvių kalba sėdi tame pačiame medyje - baltų-slavų. Taigi, išeina, kad lietuvių kalba - rusų kalbos atmaina, ir rusai supras lietuvius, jei lietuviai tvarkingai šnekės?
Ernestass 2015-07-08 23:39
Ernestass 2015-07-08 23:55
Ne, aš laikau kalbą kaip atskira kai ji pakankamai atitolusi tam, kad eilinis žmogus nebesusikalbėtu su kita kalbos atmaina kalbančiu žmogumi. Toks mano asmeninis vertinimas. O jeigu kalba yra efektyviai suprantama kitos šalies atstovui, tuomet kalbą laikau tik tos kalbos atmaina. Žinoma, dar klausimas kyla kaip vystėsi ta kalba, tačiau šiuo atveju tai nesvarbu. Tačiau jeigu atmintis neapgauna, mes esame slavai. Dažnai sėdime daug kur tuose pačiuose medžiuose kaip ir Rusai tik ant skirtingų šakų. Tą neigti tėra savęs apgaudinėjimas. Mes visados būsime artimesni slavams nei anglo-saksams. Aš tikiuosi neneigsite to, kad mes esame tie patys mamutų medžiotojai atkeliavę kartu su ,,rusais''? Jeigu nesutinkate, būtų malonu man pačiam atnaujinti žinias, nes mačiau jau studentus kurie teigę, kad studijavo tai ir turi visai kitokį supratimą apie mūsų kilmę nei aš. Įdomu pasidarė ar mano suvokimas klaidingas, ar studentas nusišnekėjo, ar universitetai jau politinį melą pradėjo mokyti. Man įdomu kaip nuginčysi mane. Aš žinau ką kalbu ir nebent bandysi ištraukti mane iš mano pozicijų ir neva įrodinėsi kažką, ko neturėjau omenyje. Galų gale, aš sakau, kad Ukrainiečių kalba nėra pakankamai atitolusi nuo Rusų, kad ji būtų pilnavertė, atskira kalba savo atžvilgiu. Ji vystėsi kartu su Rusu kalba bei nėra atitolusi pakankamai nuo jos, kad būtų pakankamai skirtinga. Atvejis rimtesnis nei sakyti, kad tas pats nei mums su Dzūkais tačiau iš patirties nemanau, kad turite teisę teigti, kad tai yra nepriklausoma kalba ir ji turi daugiau panašumų su egzistavimu kaip nepriklausoma kalba nei su buvimo atitolusio Rusų dialekto. Žinoma, galime nagrinėti kaip ji susiformavo, tačiau efektyviai man Ukrainiečiai yra tauta be kalbos. Jie neturi tos privilegijos kaip mes Lietuviai džiaugtis savo kalbos istorija, gražumu bei unikalumu, nes ji tiesiog to neturi.
- 2015-07-09 08:01
“ matuoji.
Marius.brn 2015-07-09 08:20
Kokia dar perspektyvą? Išsiblaivyk.
SaMaras 2015-07-09 08:26
Tai lenkai gal irgi tie patys rusai? juk nemokant lenkiškai, bet mokant rusiškai galima susikalbėti.. Galbūt rusų kalba yra ukrainiečių kalbos atmaina? Dėl baltų ir slavų kalbų giminiškumo tai patylėsiu, nors iš esmės giminiškumas tik žodyno skoliniuose (dėl geografijos)
hamann 2015-07-09 09:12
kestutisz 2015-07-09 12:06
Tai tik rodo rusų (ir tuo pačiu tamstos) dideles problemas - niekas jų nenori, bet jie tai jau norėtų kitus asimiliuoti, nuo to ir kyla visos nesąmonės. Nors techniškai tai Ukrainiečiai daugiau teisių turėtų prisijungti ir sukultūrinti tą neaiškų maskvėnų darinį - spinoff'ą buvusios Kijevo Rusios. Tik aišku niekam jų nereikia ir visi tik džiaugtųsi jei liktų kur buvo, bet ne nachališkia užpuola kaimynus ir (grynai kaip iš vadovėlio) kaimynai "prarado teisę". Bullshit.
hamann 2015-07-09 13:02
Ernestass 2015-07-12 22:04
Pagal tai ar įmanoma suprasti kalbą jam nekalbančiam žmogui.
Ernestass 2015-07-12 22:08
Kad jums dažnai proto trūksta suprasti apie ką kalbama. Gal būt ir padariau klaidą tačiau to omenyje visai neturėjau. USSR buvo praeityje ir dėl to natūralu, kad tai bus prastesnis laikais, nes per visą šį laiko tarpą žmoniją patyrę greitą augimą. Beje, aš jums pasiūlyčiau eiti iš šio forumo kur nors kitur. Ten kur visi su jumis sutiks. Tuomet galėsite ramiai gyventi savo iliuzijų pasaulyje ir pastoviai klausytis savo aido.
Ernestass 2015-07-12 22:15
Suprantant, nesu ekspertas šioje srityje. Jeigu kas ateis ir paaiškins man kalbų skirtumus tuomet puiku. Šiuo metu aš turiu protingą kompromisą: jeigu supranti kitos šalies kalbą vadinasi ji turėjo vystytis kartu su tavo kalba. Dėl to pagal tavo sugebėjimą ją suprasti galima nustatyti kiek toli ji yra atitolusi nuo tavosios ir jeigu ji jaučiasi kaip tikra užsienio kalba (nebesugebama jos suprasti be mokymosi) tuomet ji ir yra pilnai nepriklausoma užsienio kalba. Dėl lenkų nežinau, jeigu jie sugeba suprasti Ukrainiečių kalbą jos nesimokius, tai rodo jos artumą Rusų kalbai. Šiuo metu Lenkų kalba yra slavų. Jos vystėsi kartu ir dėl to jos skamba panašiai bei turi bendrų žodžių. Tai tik dar karta patvirtina mano teoriją. Jos vystėsi kartu. Ir ne veltui, Lenkai ir yra slavai. Pusė Europos yra slavai ir man tas Baltų pasipūtimas jau pradeda nervuoti. Galite bėgti nuo faktų kiek tik norite, bet galiausiai nuo jų nepabėgsite. Apsikvailinsite procese tiktais ir galiausiai nieko nepasieksite išskyrus realybes iškreipimą bandant apgauti save.