Skamba kiek juokingai, bet tai rimta tikrovė: 150 musulmonų akademikų ir mąstytojų sprendė, kaip kosmose turi elgtis Malaizijos astronautas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2017-02-28 19:24
Man atrodo, kad vienam veganui yra giliai dzin, ką kitas veganas valgo (aš nesu veganas, tai negaliu 100 proc. teigt ). Bet va čia ir religijų esmė - vienam musulmonui yra ne dzin, ką kitas musulmonas daro. Klesti davatkizmas, agresija netikintiems ar silpnai tikintiems.
Sebastianas 2017-02-28 19:51
Šiaip visur esti fanatizmo tam tikro, ar tai religijose, ar tai kitur. Pasižiūrėkit, pavyzdžiui kas darosi su moderniuoju feminizmu (third wave feminism) Amerikoje ir ne tik, kur maža saujelė "feminazių" rėkauja, kad visi vyrai yra prievartautojai, o laikraščiai, pasigavę šią frazę toliau skalambija sau ramiausiai apie tai nesigilinę. Tas pats yra ir su užkietėjusiais veganais, kurie perša visiems savo nuomonę, kad mėsa yra blogis ir tu esi blogas, kad ją valgai, tas pats yra su užkietėjusiais religiniais fanatikais, kurie perša savo nuomonę kitiems, tas pats yra ir su radikaliais ateistais ir t.t. Šaukštas deguto medaus stiklinę sugadina kaip sakoma. Jeigu tu priklausai tam tikrai bendruomenei, tai ir turi laikytis jos taisyklių. Vakarų valstybių santvarka leidžia egzistuoti pripažintoms religinėms bendruomenėms. Ergo, jeigu tu deklaruojiesi jai priklausąs, vadinasi, turi paklusti jos taisyklėms. Problema prasideda tada, kai pasaulietinė valdžia (taip sakant) leidžiasi įtakojama mažos saujelės garsiai klykiančių radikalų, kurie tada pasijaučia kaip namuose. Kaip ir rwc minėjo, Europa yra skystablauzdžiai. Bet vėlgi, pasikartosiu, šaukštas deguto medaus stiklinę sugadina.