Aiškėja, kiek kainuos „Starlink“ internetas: o jūs tiek mokėtumėte?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2020-10-30 17:45
Na jis iš dalies teisus, ne kuo arčiau ašigalių tuo mažiau padengimo. Net lietuva gaunasi ties pakraščiu. Mačiau šiek tiek naujesnę iliustracijoje, kur buvo dar keli palydovai vos ne poliarinėse orbitose, kad šiek tiek padengtų tas mažiau gyvenamas vietas. Lokalizuotiems internetams yra geostatinėse orbitose esantys palydovai, iki kurių ir atgal yra apie 200 milisekundžių vėlinimo vien dėl šviesos greičio. Bet su žemai esančiais starlink, greičio nesumažinsi, nes nukrisi, taigi reikia didelio kiekio ir daug maž vienodo padengimo iki tam tikros platumos.
Kyborg 2020-10-30 18:07
Na aš įmečiau pradinio etapo palydovų orbitas. Vėlesniuose planuojama ir ašigalius padengt. Bet ką aš turėjau omenyje, tai, kad nėra galimybių sukencentruot tų palydovų tarkim virš šiaurės amerikos, jų orbitos nuolat pasislenka. Tą galima pamatyt ir čia https://findstarlink.com/ kur track'inamos kelios starlinkų palydovų grupės. Su kiekvienu apsisukimu jie pasislenka per beveik 1000km. O tas pakraštys yra toks sąlyginis dalykas, to pakraščio užtenka padengt iš esmės visas gyvenamas teritorijas. 2D žemėlapis kuo šiauriau/piečiau tuo labiau iškraipytas. tarkim ir mano dabar duotoje nuorodoje Rusija atrodo dvigubai didesnė už Afrika, tačiau realybėje Rusijos plotas beveik dvigubai mažesnis nei Afrikos. Tos pačios ISS orbita nesiekia Lietuvos, tačiau labai gerai matoma ir gana aukštai.
AAA000 2020-10-30 18:59
100€ menesiui uz neribota ir nekontroliuojama vietos valdzios-dalinai anonimini >100mbit intera cia gana nebloga kaina. plius ten routeri-wifi taska kaip suprantu dar kazkoki gauni. minusai tik prastas pingas. ir kad nelabai mobilus. tinka nebent tik i laiva ar automobili - su geru maitinimo saltiniu. kas del kainos, gali su keliais kaimynais kooperuotis. nes vistiek del pingo neis ten geimint normaliai. tai tokio srauto bus sociai. bet visumoje gana atsilikes interas nuo siuolaikiniu galimybiu... ir pingo niekaip nepagerins. manau nusimusines ten signalas ir uzdelsimai bus "tipiska" kaip ir su kokia gps navigacija. plius kontroles monopolis - nes labai stabus tiekejas su monolopiniais palydovais. as uz isskaidyta antzemini statyciau - jis vistiek nugales. o cia labiau nisinis. as manau geriau reiketu uzlaust istatymais, kad dirbtinai kurtu bendra palydovu tinkla. tiesiog skirtingu firmu pajamu dalis butu pagal valdomu ir tvarkingu palydovu kieki. ar per patiekta srauta. bet rysio protokolas turetu but bendras. per gerai cia jiems turet asmeninius palydovu tinklus
eXpo 2020-10-30 20:29
AAA000 , nuo kada 20-40 pingas yra didelis? Ar as cia kazko neuzmaciau?
qrad 2020-10-30 21:39
https://www.flightradar24.com/ https://www.marinetraffic.com/ Na žiūrint kiek laivų plaukioja ir lėktuvų skraido, tai starlink turės savo klientūros. Turiu viena pažįstamą jūreivį, tai jam tragedija su internetu, prie interneto prisijungia tik atplaukus į krantą. Tai starlink internetas bus tikras išsigelbėjimas, vidury Atlanto vandenyno bus galima žiūrėti netflix ir youtube be jokių trikdžių.
Berserkas 2020-10-30 22:54
Bus galima būti savo yachtoje ir iš jos žiūrėti kas dedasi pasaulyje su koronavirusu O po to įsijungti netflix ir gerti viski.
AAA000 2020-10-31 19:58
geras pingas yra mazdaug ne daugiau 5-7ms. didesnis jau jauciasi losiant rpg. ta prasme tu automatiskai jau pralosi per daug nutolusiam servery. pries kitus losejus. vien del prasto pingo. o kai tankumas menkas neidomu lost. arba paslaugos tiekeju pasiula prasta - jei cia tipo aiskins loxeliai, kad kazko legalaus neiperki jei pingas pvz virs 500ms - tave isvis net paprasti serveriai atmeta, kaip kokia jungimosi klaida zaidimuose ta riba daznai iki 250ms buna. ar net zemesne. tau butu pvz idomu lost uz pinigus, moket dar uz intera nemazai, ir kai tave pastoviai ismetineja is zaidimo? arba is eiles prisijungime. o jei kazkaip prisijungi ir zaidi - tavo reagavimas i situacija per letas kabeliai cia yra privalumas ir duoda butent didesni pasirinkima.
conjurer 2020-10-31 20:23
Tik? Dar dažnį matau kaip minusą. Ne dėl to kad jis sukelia korona virusą, ar kažką panašaus, bet dėl to kad aukštas dažnis nėra labai skvarbus. Taigi lietingą dieną jis bus prastesnis. Taip pat tai gana panašus dažnis kaip būsimam 5G standarte, ir neaišku kuriose valstybėse pjausis su kuo. Žaidimus galima pamiršti, net šachmatuose gali jaustis nepraktiškas delsimas. O greitis, jei gausi 5mbps, galėsi džiaugtis. Jei standartas leidžia max 150 mbps per palydovą/dažnio kanalą, tereikia 30 žmonių su įjungtais torrentais kad idealiu atveju turėtum 5mbps. Nežinau kiek jie kanalų naudos, nerandu info apie tai. Bet palyginimui, 4G antena, su panašiu maskimaliu greičiu dengia daug mažesnį plotą. Su didesniu plotu turėsim 3g/gprs lygio greičius.
Clona 2020-11-01 02:30
Kyborg - Su kitine irange Iridiumas turi taipat ribota rysi. norint turet geresni coverage, isleisi +- 1200$ uz iranga. (cia kalbant apie inteneta ant laivo ramiajame vandenyne) ir geriausiu atveju tau bus risys ant fb msgr ar web puslapius be flash playerius ir t.t + menesinis plano mokestis as jau nekalbu apie garmin ... o Starlinkas uz tokia juokinga kaina iki 150mbps ir 40ms. Cia jau rojus siais laikais dirbant "in the middle of the ocean" kitas klausimas butu koks bus paketu lostas...
conjurer 2020-11-01 02:58
Nebus 150mbps, čia teorinis greitis. Testas aprašytas seniau šiame portale, parodė 30~ Mbps. O paketų praradimus spėju lems oras. Beje ką tu darai, kad vis dar aktualus "flash" player'is? Kas per skaitmeninė nekrofilija? Leiskim jam mirti.
Paramotoras 2020-11-01 16:57
Laivui iranga ne 1200 kainuos. Laivas juda visom asim tad reikalinga nechila stabilizacija. Taip pat krovininiam laine netas meilam ir pan tereikalingas o ne filmam streami ti.
conjurer 2020-11-01 17:11
Bet nepamirškim, kad ir ant stabilios sausumos, kur yra savaiminė stabilizacija, niekada nebūsi nukreipęs anteną tiesiai į palydovą. Dėl žemų orbitų palydovai judės gana greitai, ir interneto gavėjo antena nuolat šokinės tarp jų. Taigi ta paklaida jau turbūt išspręsta kokio nors kitu būdu.