Elonas Muskas pareiškė - Marsas yra ne turtingiems žmonėms, o tiems, kurie yra pasiryžę mirti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

who 2021-04-30 12:07
Kaip žmogus, jis vienas to fiziškai nespėtų. Dėl to įprasta taktika pervilioti vadovus pasiūlant pinigus ir perspektyvą. Surinkti investicijas nėra paprasta, na Muskas tai įvaldęs. Ir nepaneigsi, kad turi gerą intuiciją atrinkti žmones, kurie potencialūs ir jiems daryti reikiamą spaudimą. Ir be jo yra dar ratelis investuotojų/akcininkų, kurie pakankamai svarbūs priimant sprendimus. Jauni žmonės su juo bendravę atsiliepia, kad jis nėra genijus. Bet jis verslininkas, kuris nesėdi užsikėlęs kojų kol kiti dirba, ir to pakanka + jo kosminių idėjų ir pažangos arkliukas, kuris kartais suveikia, o kartais suveikia kaip marketingo variklis.
conjurer 2021-04-30 12:33
Yra nemažai privačių kompanijų kuriuos tuo užsiima, skirtingais mąstais. Ir privačios raketos atsirado dėl DARPA planų finansuoti privatų sektorių - buvo pinigai, juos tik reikėjo pasiimti. Kas liečia šitą portalą, kitos kompanijos nėra taip plačiai dengiamos, kaip spaceX, nors jos nebūtinai mažiau inovatyvios. Jei šiame portale būtų kas savaitę straipsnis apibendrinantis visus savaitės paleidimus, o jei pirmą kart naudojama nauja raketa, būtų detalus straipsnis apie ją, nesiskųsčiau dėl straipsnių pavadinumu: "Muskas sako jūs visi mirsit marse".
kukulis4 2021-04-30 12:45
Ka tu vadini aneksija? Musko 6.5mln usd investicija is total 7.5mln tuo metu surinktu? Tokiu atveju mano vakarykstis apsipirkimas parduotuveje - apiplesimas!
who 2021-04-30 12:50
Vis matau reklamą, kad technologijos.lt ieško straipsnių kūrėjų (gal labiau vertėjų). Jei kiekvienas besidomintis tam tikra tema, retkarčiais mesteltų surinktą straipsnį, gal būtų priimtina iniciatyva?
immortallt 2021-05-01 00:11
Conjurer, net su Musk'o pinigais, roadster vos kelis kartus finansiškai nebankrutavo. Net kai jau buvo pradedama Model S vos kelis kartus nebuvo viskas uždaryta. Net jei ir be pinigų būtų roadster'is pasiekęs kelią, vargu ar būtų pasiekęs komercines rinkas. Jei viskas būtų taip paprasta, Lietuvoje jau turėtume bent keliasdešimt milijardinių įmonių, nes turime unikalių produktų, kurių niekas kitas pasaulyje nesugeba sukurti, bet vat tik sukurti neužtenka, reikia ir į rinką sugebėti įvesti ir tinkamai pateikti.
HardAxe 2021-05-01 01:15
Na turint spaceX nuskristi į marsą lengviau, negu be spaceX. Galim dėl to nesibarti. Koks tai saša gal įkurs marsas UAB, galės viską daryti pats. Bet jam jau yra pasirinkimas pirkti iškėlimo į orbitą paslaugas pas SpaceX, jei jis to nori. Nematau kuo čia piktintis.
Finalfour 2021-05-01 14:50
Aš iš viso nesuprantu, kaip galima piktintis ar pan. Tebūnie Muskas vagis, žulikas, apgavikas, menkysta ir kas tik nori (nors toli gražu taip nėra), bet yra FAKTAI. Falcon raketos kyla? Kyla. Leidžiasi - leidžiasi. Kažkas ką nors panašaus padarė? NE. Pilotiojamos misijos yra? YRA. Kitų reikalų net neminėsiu. Viskas, apie ką mes kalbam dar nesuprantu?
immortallt 2021-05-01 15:14
Kad Musk'as pavogė visą darbą, ir jei jo nebūtų, būtų atsiradę greičiau ir geriau. /Sarkazmas
AAA000 2021-05-02 10:17
nuo kada jo elektromobiliai geriausi rinkoje? niekada tokie nebuvo. ir panasu niekada nebus. jie turi viena funkcija geriausia - geriausia autopilota. kuri jau kinieciai baigia pasivyt. lexus kokie nors pvz mina ant kulnu. o siaip teslos - slamsto kruva uz pervertinta kaina. autopilotas - nebutina funkcija aplamai jokiam automobiliui. kaip ir pvz kokia nors spalva. pertekline funkcija. nedazytas ar neautopilotuojamas vaziuoja nei kiek ne blogiau. o paprastai ismetus tokias funkcijas, dar ir geriau. va iskelimo kosmosan raketos tai tikrai geriausios rinkoje. cia konkurentai smarkiai atsilieka. jos geriausios - nes ju nedazo ir nekisa nesamoniu... bet ir cia laikinai greiciausia, kai atsipirks - prades gaidint...
bmk1245 2021-05-02 12:13
Heh, Thunderf00t'o fanbojus, what a shock.
kukulis4 2021-05-03 08:23
Emm... nuo... visada?
HardAxe 2021-05-03 09:59
Muskas turi daugiau vizijų nei spės įgyvendinti per savo gyvenimą. Realybėje dažnai viskas vyksta lėčiau nei planuota. Visuose sektoriuose (statybos, švietimas, technologijų vystymas), kai tai nėra atidirbtas procesas. Kiek didelių projektų nebuvo atidėti/pabrangę/nepasiteisinę per savo kūrimo stadiją? Mano požiūriu Muskas yra pirmiausia svajotojas ir kūrėjas, tik vėliau verslininkas. Kodėl tesla tiek ilgai buvo nuostolinga, bet investavo į agifienų dalykų kūrimą? Juk jie galėjo paleisti paprsatų elektromobilių liniją ir maksimizuoti pelną daug anksčiau. Ar Starlink`as nėra tam tikra apatinė kartelė pasaulio edukacijai? Lietuvos kaime 100usd/mėn gal neprotinga kaina už internetą, bet tai yra kaina už kurią internetą galės turėti visi. Afrikos savanoj internetą įsivesti kainuotų brangiau. O kaip neurolink? Ar tai produktas orientuotas tik į verslą? Turbūt jie galėjo sukurti marso zondą ar kokį robotą, bet jie neužsiima "yet another robot" produktais. Kai paleis tai turės būti kažkas wow, kol to wow nepadarė nelenda į eterį.
VirtualGadget 2021-05-03 15:17
Marse nėra palankių sąlygų gyvybei. Norint sukurti gyvenimui tinkamas sąlygas kiek resursų ir kokių technologijų reiktų ? Žemėj yra daugybė neišspręstų problemų, tai mano nuomone labiau reiktų į jas orientuotis. Į Marsą dar greitu laiku turbūt nenusimato nukeliauti ir apsigyventi žmogui pačiam fiziškai. Mano supratimu jei ir bus kažkada koks būdas keliauti į Marsą tai jis tikrai gerokai skirsis nuo to apie ką svajoja ir ką kuria dabar. Taip kaip senovėj žmonės įsivaizdavo skraidančius kilimus, o šiandien kilimas skrenda lėktuvuose:D O kur dar visokie kitokie skraidymo aparatai. Nebūtų svajonių nebūtų gal ir tokių išradimų.
immortallt 2021-05-03 16:13
Na įkurti koloniją ne žemėje yra vienas iš būdų užtikrinti žmonijos rasės išgyvenimą kataklizmų atveju, pvz. koks saulės pliūpsnis ar supernovos pliūpsnis. Išvengti ar kažką dėl to padaryti galimybių apskritas nulis, tuo labiau, kad sužinosi likus jau nedaug laiko iki nelaimės. Čia nekalbant apie kitus galimus kataklizmus. Problemų kažkur visada bus, tai nereiškia, kad nereikia kitko daryti. Dažnai dabar madinga "kam mes investuojame į kosmoso technologijas (ar dar bet ką kitką) kai Afrikoje vaikai badauja". Bet vaikų badavimo Afrikoje problema yra daugiausia politinė/karinė, kai dėl vietoje kariaujančių genčių/šalių/vadukų infrastruktūra ne tik nesukuriama, bet ir naikinama. Tam naujų technologijų nereikia, tik taikos ir šiek tiek išorinės pagalbos. Elementariai Afrikoje, daugumoje teritorijų kur yra smulkūs ūkininkai ir užsiaugina maistą sau, neturi elementarių žemės ūkio modernių žinių, pradedant selekcija, baigiant sėjomaina, ligų diagnostika, nustatymu kokie augalai geriausiai auga, ar elementariai supratimo, kad nusipirkus sėklas už 5$ išauginsi 3x daugiau derliaus, nei su savo nuveistomis sėklomis, kurioms nevykdei selekcijos.
HardAxe 2021-05-03 17:52
manau su fiksuotais resursais R yra lengviau sukonstruoti bunkerį, apsaugantį nuo kataklizmos X, negu atitinkamo atsparumo koloniją mėnulyje/marse. Čia įskaitant atominį abipusio susinaikinimo scenarijų.
Finalfour 2021-05-03 17:56
Prašau, nekartokit šito teiginio, jis yra klaidingas iš visų pusių. Pasakyk, kas trukdo viska daryti vienu metu? Ir tyrinėti žemę, ir spręsti afrikos problemas, ir skristi į marsą, ir dar starship statyti? Nes mes galime. Žmonija gali, ir privalo daryti viską vienu metu. Nes jei mesi visus pinigus į afrikos problemas, tai rezultate bus daug blogiau nei kurti naujas technologijas marsui, kurias po to pritaikysi tai pačiai tarkime sacharos dykumai ir t.t. Kišti pinigus ir teikti pagalba visokioms afrikoms ir vargšams - tai pati didžiausi klaida kokia tik galima sugalvoti. Nes to pasėkoje tų vargšų pasidarys dar daugiau, o marsą matysi tik per teleskopą. Ar reikia aiškinti kodėl?
immortallt 2021-05-03 18:28
HardAxe, na net bunkeriai kai kuriais scenarijais nepadės, kai koks pliūpsnis "siauru" spinduliu iš supernovos pataikytu į žemę. Kitas dalykas, tame bunkeryje turėtų būt nuolatos ir gyvenama, nes na tiesiog nelaimė gali nutikti taip staigiai, kad niekas nespės iki to bunkerio. Atominis abipusis sunaikinimas (na realus branduolinio ginklo panaudojimas, tiek kiek jo liko panaudotino, vargu ar dengtų tiek, kiek vienas geras meteoras, kuris išnaikino dinozaurus) net nėra baisiausia. Finalfour, šiek šiek papildysiu, kad Afrikos problemos yra ne technologinės, ir net ne finansinės. Dykumėjimą stabdyti irgi pinigų daug nereikia, Kinija labai sėkmingai tai įrodė. Europos "pagalba" Afrikai irgi parodė, kad nemokamai siunčiama ne stichinių nelaimių metu pagalba padaro žmones tingiais, nužudo vietinį žemės ūkį, kad ir koks jis būtų, sveikatos apsauga padidina populiaciją, ir padarai juos priklausomais nuo savęs išlaikytiniais. Pagalba turi būti pirmiausia žiniomis, švietimo, projektavimu ir pan., bet įgyvendinti ir norėti turi daryti patys. Pavyzdžių, kaip sumažina ligų plitimą, įsirengia elektros tiekimą, padidina žemės ūkio produktyvumą 4 kartus ir daugiau, ar pasididina pajamas iš žemės ūkio po 8 kartus ir daugiau, TVARIAI!, pilna.
Dannas3 2021-05-04 10:12
Immortal manau, klaidingai isivaizduoji supernovos sprogimo padarinius. Banga sklistu kaip burbulas, o ne koncentruotai kaip hypernovos atveju. Supernovos atveju, kita planeta neisgelbetu, nes burbulas praeitu per visa saules sistema, tai teoriskai bunkeris, giliai po zeme, butu bene vienintelis issigelbejimas. Ir laiko i juos sulyst butu i valias.Nemanau kad toks dalykas nebutu matomas is anksto.
immortallt 2021-05-04 11:01
Matyt supainiojau tarp supernovos ir hypernovos O gal Blackwhole. Porą metų nieko ta tema nežiūrėjau, pradeda maišytis kas yra kas
HardAxe 2021-05-04 11:58
kiek siauras tas siauras spindulys? Pataikytų tik į žemę, ar į visą mūsų sistemą? O nušluotų viską, ar tik toj pusėj kur pataikytų? Norit įmanoma žmones įtikinti gyventi bunkeryje. Manau lengviau tai daryti pamainomis, nei visam laikui skristi į marsą. Mokėkit man 5x algą ir mielai pagyvensiu bunkeryje tris mėnesius. Bunkerį, tai turiu omeny grandiozinio dydžio požeminį miestą, aka marso kolonijos atitikmenį žemėje.