Elonas Muskas susirūpinęs: galime neturėti pakankamai žmonių Marsui apgyvendinti – tai grėsmė mūsų egzistavimui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2022-01-27 15:28
Kas kas? Leiskite tiesiog nusijuokti. "Suvaldyta pandemija" čia toks juokas, o ne faktas - toks pat kaip kubiliaus* "suvaldyta krizė" 2009'taisiais.. *beje, konservai ar kokia kita gauja prie lovio - net netaip svarbu, svarbu čia tas užknisantis bėgimas prieš traukinį, įsivaizdavimas kažko "suvaldymo" ir pan. Realiai iki mūsų visų tų krizių ateina tik ratilai, bet ne reikia - dar įmest malkų, kad geriau degtų.
sub 2022-01-27 15:57
Pandemija – naujos ligos išplitimas pasauliniu mastu, globalaus masto epidemija. Apibrėžimo užteks supratimui kur ta pandemija? Jeigu iš mano pažystamų niekas nesirgo ir nemirė nuo covido, tai nėra šansų kad kažkieno kito pažystami galėjo sirgti ir mirti nuo covido. Logikos vingiai next level shit.
Benediktas 2022-01-27 16:00
Nežinau ar gali šiuo metu taip būti, kad žmogus nepažįsta nieko iš savo rato, kas sirgo covid. Tai panašiau į melą.
AAA000 2022-01-27 16:15
cia naturali savigyna - kuri vieta tau cia blogai? as tik uz 100% masiskai istestuot nesiotojus ir juos karantinuot. ir dar priverstinai karantinuot. skiepijimas to deja nesuteikia. tu gal nubek i baznycia ir plotku paryk su savo fanais irgi padeda nuo visokiu zarazu - gali atestuoto kunigelio paklaust. pazistu kruvas daunu - kurie ta reguliariai daro...
HardAxe 2022-01-27 16:29
Tik liga gali būti nebūtinai nauja.
EEE 2022-01-27 16:49
Pateikiau aiškų teiginį - mirusiųjų nuo 'pandemijos" amžiaus vidurkis šiek tiek didesnis nei prieš pandeminis mirusiųjų vidurkis??? Tada kyla visiškai logiška išvada, kad pandemija padeda pagyventi šiek tiek ilgiau nei be pandemijos? Gal ne logiška? Viskas logiška tik prieštaravimas slypi ne gyvenimo trukmės pailgėjime, bet tame, jog atėjo "pandemija" ir miršta "visi". Kai duomenys suklastoti ir pradeda galai nesueiti, su logika nieko bendro...HardAxe atsakysiu ar aš bijau skiepytis, na išskirtinai kietas klausimėlis, beveik neatsakomas... Net neabejoju, kad paskiepytas net ir trejomis dozėmis išgyvenčiau, greičiausiai ir be jokių pasekmių, bet ar verta? Nuo ko turėčiau skiepytis, jei nesergu, kodėl turėčiau skiepytis jei skiepai nesaugo nei nuo užsikrėtimo, nei nuo kitų užkrėtimo, nei nuo mirties, net ir skiepai taip vadinami nuo omicron bus tik pavasarį ar vasaros pradžioje, kai omicrono jau nebebus...??? Kodėl turėčiau dalyvauti pinigų plovimo aferoje, kai tai su mokslu nieko bendro neturi ir kuo toliau tuo labiau kyšo iiilgos asilo ausys... pagal paskutinęs tendencijas afera pavadinimu - "pandemija covid19" jau eina į pabaigą, mėnesio klausimas kai bus atsisakyta į Gp ir slogos ieškojimo, o jūs kaip užstrigote pandemija taip ir nebeatsitokėjote. Gal tada vertėtų TV pažiūrėti, kokį sisteminį laikraštį pasklaidyti, nes "pandemija" oficialiai baigsis, o jūs dar to ir nežinosite, o tai apsijuoksite
AAA000 2022-01-27 16:53
nepataikei visiskai. jei motoroleristas vaziuoja pagrindiniu ir nemate judancio traktoriaus is salutinio ir ivare i ji visu greiciu ir mire - tai tik rodo jo kaipo vairuotojo aiskia nekompetencija. arba akluma. girtas traktoristas su traktorium tiesiog stichine kliutis - kaip ir uzvirtes medis. normalus vaituotojas suvokia savo tansporto priemones galimybes ir vaziuodamas su kibiru ar lengvaja pasitraukia siektiek i kelkrasti prasilenkdamas su bet kokia kliutim. arba jei mato toki dideli objekta judanti skersai jo judejimo krypciai - priletina savaime. cia yra vairavimo igudis. kurio tas nelaimelis aiskiai neturejo... va jei butu stovejes ir butu suvazinejes traktoristas - tada kaltes maziau - nebent vieta stovejimo pasirinko nevykusia - gal miegojo toje sankryzoje. dabartiniao vairuotojai ir pestieji megsta net ir tokius dalykus... pripranta kudikysteje numest savo masinytes ne vietoje ir paskui vadovaujasi tokiais igudziais visa gyvenima. nu tai gyvenimas ir pamoke... man irgi buvo boba uzkisus is sono masina. isoko is stovejimo bukles - net nevaziavo vizualiai. kazkiek issukau, bet numusiau jai buferi su busiku. islipau - pasikalbejom. masinos draustos - bet as asmeniskai esu pries draudiku lupikavimus. apziurejau ilankstymus ir nubrozdinimus. pasiule 100€, atsege 200€ - ir paleidau. visi laimingi... prie ko cia salutiniai keliai aplamai? pavoju kelia matomumo prastinimas - apauge sankryzos ir posukiai, persiaurintos gatves, nemokejimas vairuot. tas traktoristas turejo ant kokio betoninio stulpo uzsiraut - jei butu gerai suprojektuota sankryza su salutiniu. o taip pat ir tas mototoleristas turetu priletint - matydamas stulpa salia kelio. man pvz patinka ziedai ir saleles (tinkamai padarytos) - ugdo vairavimo kompetencija. jei jis butu uzsimuses ziedo saleleje - ka tada rasinetum? arba jei pats butum ivaziaves? tada irgi boba kalta? aplamai kam tau is vis kazkokiu kalciu reikia ieskot? nes taip PASAKE VALDZIA? ir tu vykdai vergo nurodymus - surast kalta... o ne issprest realia problema. va kas blogai is tikro... kai kelias labai smarkiai salutinis pagrindiniam - salia pagrindinio idedama tokia trikampe salele... trukdanti salutiniu vaziuojanciam - jei ka. kad is salutinio naturaliai statmenai neissoktu niekada. o tik kampu. paskutiniu metu geriau projektuoja keliu susidurimus su salutiniais - ideda pagrindinio isplatinima. bet irgi matau nelabai teisingai - jei salutinis tik vienas - islenkimas pagrindinio, pasiaurinimas juostos ir paletinimas zenklais turetu but tik vienoje puseje. o ne abipusis. o daba varo sablona... viskas siaip sprendziama. bet jei sprendzia debilai - tai kazka uzdraudineja paprastai... tu to tikrai nori? nes panasu siulai...
HardAxe 2022-01-27 17:23
riebus pliusas nuomuonei, pagarba. Logiški argumentai, jokių triedimų apie tiesą kažkur anapus ir kitų antivakseriškų nesąmonių.
Dvigubas nulis 2022-01-27 19:55
Tai kad nėra čia jokios logikos. Jeigu bent kiek logikos turėtų, suprastų, kad nė vienas vaistas/vakcina nėra 100% efektyvus/i. Jeigu turėtų logikos, suprastų, kad efektyvumas bet kurios vakcinos gali kisti, priklausomai nuo aplinkybių. Jeigu turėtų tos logikos, nekalbėtų tokių nesamonių, nes vakcinos ir dabar vis dar apsaugo ir nuo užsikrėtimo, ir nuo užkrėtimo, ir nuo mirties. Tik ne šimtu procentų. Jeigu sakytų, kad netinka dabartinis vakcinų efektyvumas -- ok, tada yra kažkokia nuomonė, netgi su logika. Bet ne dabar, kai akivaizdžiai nesupranta mokyklos lygio tikimybių.
Marius.brn 2022-01-27 21:40
Mane tie visi priespaudos ir represijų aukos žavi labiausiai. Dažniausiai visi gerai žinome, kad ne valdžia, ne pandemija, ne partnerystės įstatymai, ne bankai, o jų pačių asmeninės problemos yra išreiškiamos kur galima išreikšti. Neabejotina kad kiekvienoje krizėje daroma klaidų (mažų ar didelių) ir tai tikrai yra penas visokiems piktiems visuomenės veikėjams, kurie tik ir ieško galimybės išlieti tulžį. Bet būkim biedni, bet teisingi. Susiskaldymas nėra niekam naudingas. Nebent tiems kuriems labiausiai skauda dėl vieningos valstybės. Net man asmeniškai (po kelionės iš norvegijos savaitgaliui į lietuvą vidurvasarį) pasirodė labai nemalonus elgesys, kai tikrai sukeliamas spaudimas reikalaujant kaukių. Bet vėlgi, nueini, pasiimi kauke ir nemiršti. Norvegijoje niekados tokio nemalonaus spaudimo, per visą pandemiją nesutikau, bet iš kitos pusės, jei savivaldybė norvegijoje (komuna), paprašė devėti kaukes, tai 95% tikrai ir vaikšto (be spaudimo) devėdami kaukes. Klausimas man (aš negyvenu lietuvoje), kai grižęs susiduri su tokia situacija Lietuvoje, ar tas nemalonus elgesys yra pačios liaudies išprovakuojamas dėl elementaraus nesugebėjimo elgtis bendruomeniškai ar tas valdžios aparatas veikia per "stipriai/represiškai"? Mano manymu, tai trūksta bendruomeniškimo/supratingumo. Kokio pvz, tikrai galima rasti skandinavijoje. Ir tai manau gana lengva paaiškinti, čia žmonėms nereikia ieškoti "razinų sub....", kad galėtų daugiau mažiau sutarti, dėl esminių dalykų, nes a) geras pragyvenimo lygis duoda pasitikėjimą tiek bankais, tiek politika ir neskauda niekam galvos, kas su kuo miega. Tai ir tada tokių pandemijų suvaldymas nėra toks polirizuotas, kaip deja, susidaro įspūdis, kad yra Lietuvoje. Todėl ir manau, kad dauguma kurie verkia, verkia dėl to, kad reikia susirasti kaltų savo gyvenime. O į veidrodį, juk taip nesinori žiūrėt. Tai kad, galimybės visados yra, tik nesuprantu, ko laukti? Tik nepamirškit, represinėj valdžioj, niekas neduoda pasirinkti išvažiuoti kur nori. Beja, pats dabar sėdžiu izoliacijoje (su visa šeima), nes deja mažoji parsinešė virusą iš darželio ir deja net visi trys skiepai, nepadėjo nuo vienos dienos karščiavimo ir gripo simptomų. Va jėzau, dabar irgi turėčiau būti antivaxeris jaučiu. //sacarsm off Just my two cents.
HardAxe 2022-01-28 10:03
visai nemoka žaist, prakišo nevykėliai.
Marius.brn 2022-01-28 11:43
Jo, iš esmės puikiai apibūdina situaciją
SPeed_FANat1c 2022-02-13 08:20
SPeed_FANat1c 2022-02-13 08:25
Del dirzu jei vienas vaziuoji, galetu is tikro ir nedraust. Bet jei su keleiviais ir masina verciasi, tai tu gali ant keleivio uzkrist, tada jau reik del keleivio saugumo. O kad tavo artimoj aplinkoj nieks nenumire tai ka tai pasako - tai sekme yra. Juk cia labai maza dalis ta tavo artima aplinka. Tau kai uzkiso is salutinio kelio - buvai prisiseges ar ne?
SPeed_FANat1c 2022-02-13 08:31
nu kai vaziuoji pagrindiniu, juk nebutinai matai kad traktoristas girtas. Arba turi ir visu blaiviu saugotis, ir prieltint pries salutinius. Bet su mocais ir motoroleriais girdejau kad vaziuot reik lyg tau butu salutinis nors ir pagrindiniame esi - tiesiog nors ir teisus busi, bet kad pasaugot save nuo debilu.
gytis13 2022-02-13 08:53
Teisingai, aš su dviračiu va taip važinėju,nes paskui ištikši ir galėsi įrodinėti kad tu teisus