Iš vandenyno ropojantys kraupūs „ateiviški“ padarai sukėlė tikrą paniką – tokios reakcijos nesitikėjo niekas (Foto)  ()

Janas Vorsteris padarė kraują stingdančias nuotraukas Still Bėjuje, Pietų Afrikoje, tačiau pasidalijęs jomis socialinėje žiniasklaidoje, jis netyčia sukėlė masinę paniką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vorsteris sukėlė paniką tarp poilsiautojų po to, kai jo klaikios nuotraukos, kuriose paplūdimyje užfiksuoti augalai buvo supainioti su „pabaisomis“ arba „ateiviais iš Pasaulių karo“, išropojančiais iš jūros.

Janas Vorsteris socialinėje žiniasklaidoje pasidalijo savo nuotraukomis, kuriose užfiksuoti negyvų alavijų augalai, išsibarstę jo gimtojo miesto Still Bay, Vakarų Kapo provincijoje, Pietų Afrikoje, paplūdimyje.

Nekaltas 62 metų vyro bandymas atkreipti dėmesį į žalą aplinkai pasisuko drastiškai, kai internautai išdžiuvusią augaliją supainiojo su siaubingais jūros monstrais.

Nuotraukos, darytos saulėtekio ir saulėlydžio metu, siekiant sukurti baisų efektą, iškart sukėlė paniką po to, kai jos pirmą kartą buvo įkeltos į „Facebook“.

Ūkio darbuotojas teigia nustebęs, išvydęs aibę pasimetusių žiūrovų komentarų, nesibaiminančių, kad juos užpuls ar nunuodys paslaptingos ateivių būtybės.

Kai kurie iš panikuojančių asmenų reagavo piktai, kai paaiškėjo, kad tai tiesiog alavijo augalai, nukloję paplūdimį, ir netgi apkaltino Janą juos suklaidinus.

„Maniau, kad galėčiau panaudoti tai kaip metaforą, kaip žmonės mato šiuos augalus kaip ateivius, bet iš tikrųjų mes esame dvikojai ateiviai, sujaukiantys savo pasaulį. Tokia buvo idėja“ - sakė Janas.

„Mane nustebino reakcija. Maniau, kad žmonėms tai bus smagu, bet tada tai pasidarė labai rimta“.

 

„Daugelis žmonių išsigando šių ateivių išvaizdos jūros pabaisų. Tai buvo kaip filme „Nasrai“ – ar saugu eiti į vandenį?“.

„Žmonės manęs nuolat klausinėjo, kada padarai pasirodo, ir ar jie išeina tik naktį“.

Alavijų sukelto chaoso pasekėjai galiausiai nusiuntė vaizdus, kad juos apžiūrėtų aplinkosaugos mokslininkas, kuris patvirtino, kad kraupios formos žmogui visai nepavojingos.

Nepaisant mokslinio paaiškinimo, Janas tvirtina, kad isterija internete vis dar tęsiasi ir jis ir toliau sulaukia žinučių iš poilsiautojų, kurie baiminasi, kad paplūdimyje nesaugu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(8)
(19)

Komentarai ()