Baltijos jūroje – itin retai regimas vaizdas: išvydę žmonės neslėpė nuostabos (Video)  ()

Lenkijoje įsikūrusios bendrovės „Lotos Petrobaltic“ darbuotojai liko šokiruoti nuo to, ką pamatė – Baltijos jūroje, maždaug už 70 km į šiaurę nuo Gdansko įlankos, plaukiojo banginis. Antradienio rytą apie 11 val., darbuotojas banginį užfiksavo iš laivo, buvusio B3 lauke.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Laivu išplaukėme atlikti dienos darbų. Vienu metu išgirdau išleidžiamo oro garsą, todėl su draugais pradėjome žvalgytis aplinkui. Tada pastebėjome netoliese plaukiojantį banginį“, – interviu miesto portalui pasakojo įrašo autorius Marcinas Grabowskis.

Jis pabrėžė, kad tokio žinduolio Baltijos jūroje dar niekada nebuvo matęs. Tai buvo staigmena visiems laivu plaukusiems darbuotojams.

Vaizdo įraše matyti, kaip gyvūnas kelis kartus išnyra iš vandens. Liudininko teigimu, banginiui kelis kartus išnirus, jis vėliau nuplaukė pietvakarių kryptimi.

Gdynės akvariumo atstovė Grazyna Niedoszytko patvirtino, kad vaizdo įraše matyti banginis.

„Mums sunku 100 proc. patvirtinti, kad tai paprastoji grinda. Visgi į Baltijos jūrą įplaukiantys banginiai yra reiškinys, kurį matome vis dažniau“, – pridūrė ji.

Įrašas taip pat buvo parodytas Jūrų muziejaus vadovui Profesoriui Krzysztofui Skorai ir Dr. Iwonai Pawlickai kurie pareiškė, kad tai buvo kuprotasis banginis.

„Banginiai Baltijos jūroje stebimi jau šimtus metų, tokių pavienių kelionių kartais pasitaiko ir čia“, – sakė ji interviu miesto portalui.

Ji pabrėžė, kad kuprotieji banginiai yra „visur paplitusi rūšis, jie labai plačiai paplitę šiauriniame ir pietiniame pusrutuliuose. Tiesą sakant, vienintelė vieta, kur jų nėra, yra šiauriausi Arkties pakraščiai“, – sakė Dr. Iwona Pawlicka.

 

Nors įspūdingo žinduolio vaizdas pradžiugino jį mačiusius, banginio buvimas šioje vietovėje sukėlė specialistų susirūpinimą dėl jo gerovės ir galimo poveikio Baltijos jūros ekosistemai. Aplinkosaugininkai baiminasi, kad banginiui gali kilti pavojus dėl tinkamų buveinių ir maisto trūkumo regione.

Šis retas stebėjimas primena aplinkosaugos svarbą ir būtinybę saugoti mūsų vandenynus ir jūrų gyvūniją. Banginiai atlieka gyvybiškai svarbų vaidmenį ekosistemoje, o jų egzistavimas būtinas mūsų vandenynų pusiausvyrai.

Parengta pagal poland.postsen.com ir bnn.network inf.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: