Prieš maudydamiesi apsižvalgykite: šie mirtini vorai gali išgyventi po vandeniu (Foto, Video)  ()

Dėl smarkaus lietaus Australijoje į žmonių baseinus pateko daug nuodingų vorų. Tarp rastų rūšių yra Australijos piltuvėltinklių vorų, kurių nuodai tokie kenksmingi, kad gali nužudyti vaiką vos per 15 minučių, praneša „Live Science“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią savaitę kai kurias Australijos dalis užklupo smarkios liūtys ir potvyniai – dėl to žmonių baseinuose pasirodė mirtinai pavojingų vorų, kurie po vandeniu gali išgyventi daugiau kaip 24 valandas.

Tarp šių baseinų įsibrovėlių yra vienų nuodingiausių vorų pasaulyje – piltuvėltinklių vorų. Australijos piltuvėltinklis voras (Atrax robustus) yra viena iš mirtiniausių vorų rūšių, daugiausia aukų nusineša patinai, greičiausiai dėl to, kad jie išvystė stipresnius nuodus, kad apsisaugotų, kai klajoja ieškodami patelių.

Nors nuo 1980 m., kai atsirado priešnuodžių, neužfiksuotas nė vienas mirties atvejis, negydomas įkandimas gali nužudyti vaiką vos per 15 minučių.

Šie vorai dažnai ieško prieglobsčio, todėl gali susivilioti šilta vietele po baseino uždangalu.

 

Danas Smitas iš pietinio Sidnėjaus priemiesčio Engadino savo baseine pastebėjo vieną iš šių mirtinai pavojingų vorų toje pačioje vietoje, kurioje vos prieš kelias dienas buvo radęs kitos rūšies vorą.

 

Vasilijus Bazilis Hadadas iš Sidnėjaus savo tuščiame baseine taip pat rado „bjaurų“ piltuvėltinklių vorų patiną ir paskelbė jo vaizdo įrašą socialiniame tinkle „Facebook“.

Tuo tarpu Lynda Smith, gyvenanti šiaurinėje Naujojo Pietų Velso pakrantėje, savo baseine rado keturis Missulena rūšies vorus.

 

Šie ir piltuvėltinkliai vorai gali išgyventi po vandeniu, nes prie apatinės pusės plaukelių prilaiko oro burbulą, 7NEWS sakė Australijos muziejaus arachnologijos kolekcijos vadovė Helena Smith. Ji sakė, kad vorai kvėpuoja kitaip nei žmonės, todėl jiems reikia daug daugiau laiko, kad nuskęstų.

„Jie gali išgyventi kelias valandas, o kartais visiškai negyvas atrodantis voras gali staiga suvirpėti arba lėtai atgimti“, – sakė ji ir pridūrė, kad jie taip pat gali įkąsti po vandeniu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(2)
(-2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: