Mokslininkai Japonijoje aptiko kai ką išskirtinio: švyti tamsoje, primena senovės demonus (Foto, Video)  (3)

Japonijoje aptiktos trys naujos retų tamsoje švytinčių kirmėlių rūšys, kurios „stulbinamai panašios“ į folklore aprašytus demonus, rašo „Live Science“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujai atrastos rūšys, pavadintos Polycirrus onibi, Polycirrus aoandon ir Polycirrus ikeguchii, priklauso gyvūnų šeimai, vadinamai šerių kirmėlėmis, kurios paprastai aptinkamos sekliuose Japonijos upių ir upelių vandenyse. Tyrėjai savo išvadas kovo 29 d. paskelbė žurnale „Royal Society Open Science“.

Šie gyvūnai skleidžia mėlyną ir violetinį švytėjimą – dėl to primena pasakas apie japonų demonus, straipsnyje teigia tyrimo autoriai.

Pavadinimus įkvėpė japonų folkloras. Pavyzdžiui, „onbi“ (arba demonas ugnis) – tai mažo plūduriuojančio šviesos kamuolio pavidalo yokai, kuris pasirodo atokiuose kalnuose ir miškuose, kad suklaidintų nieko neįtariančius keliautojus.

 

„Aoandon“ yra žmonių siaubo įsikūnijimas, atsiradęs iš bendros baimės žmonių grupių, susirinkusių pasakoti vaiduoklių istorijų prie žibintų šviesos. Pasakojant istorijas, kaip sakoma prietaruose, žibintai pamažu užgesdavo, o jų blausi blyškiai mėlyna šviesa atskleisdavo demoniškos moters baltu kimono su aštriais, juodais dantimis, nagais vietoj rankų ir iš po ilgų tamsių plaukų kyšančiais ragais apsireiškimą.

 

„Ikeguchi“ tuo tarpu yra vienintelis pavadinimas, kuriame nėra nuorodų į japonų folklorą. Jis skirtas buvusiam Notodžimos akvariumo direktoriui, kuris padėjo atrasti kirminą.

Polycirrus kirminai pavadinti dėl iš jų burnos išaugusių čiuptuvų, kuriais jie gali sijoti upės nuosėdas ieškodami maisto.

Dabar tyrėjai nori išsiaiškinti, kaip šie naujai atrasti kirminai sukuria savo nežemišką šviesą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (3)