Įspūdingas gigantas! Neįtikėtina, kas atplaukė į Baltijos jūrą  (1)

Savaitgalį netoli Alandų salų pakrantės pastebėtas banginis, praneša postimees.ee.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmasis pranešimas apie pastebėtą jūrų žinduolį buvo gautas šeštadienį į pietus nuo Kėkaro salos Baltijos jūroje, kur banginis apiplaukė žvejų valtį. Sekmadienį kita žvejų grupė žinduolį matė į pietus nuo Eckerö.

„Jis priplaukė pakankamai arti, kad būtų galima jį paliesti ištiesus ranką“, – „Ilta-Sanomat“ sakė vienas iš žvejų.

Šeštadienį gyvūnas apie valandą sukinėjosi aplink žvejų valtį ir tris kartus priplaukė pasirodyti žvejams. Banginio elgesys atrodė normalus.

„Jis atplaukė tyrinėti, plaukė šalia valties, plaukė po valtimi ir tiesiai priešais valtį“, – sakė vienas žvejys, – „Nemanėme, kad jis kels mums grėsmę, bet, žinoma, buvau šiek tiek įsitempęs. Jis tikriausiai buvo dvigubai aukštesnis už valtį“.

Pamatyti tokį didelį jūrų žinduolį Baltijos jūroje – tikra retenybė.

„Galbūt tokia galimybė pasitaiko kartą gyvenime“, – sakė žvejys.

Po dienos banginį pastebėjo Sami Mensonenas, vairavęs keltą netoli Eckerö. Jis nustebo pamatęs, kad ramioje jūroje priešais valtį staiga kyla bangos.

„Maniau, kad ruonis iškils į jūros paviršių. Tačiau pamačiau didžiausią ruonį savo gyvenime. Paskui kažkas pasakė, kad tai banginis“, – pasakojo S.Mensonenas.

 

Žvejai baiminosi, kad jis gali įsipainioti į žvejų tinklus, tačiau taip neatsitiko. Gyvūnas plaukė link Eckerö, kur, pasak S.Mensoneno, trečioji grupė taip pat matė gyvūną.

Pasak buvusio akvariumų tinklo „Sealife“ kuratoriaus Markuso Dernjatino, iš padarytų gyvūno nuotraukų matyti, kad tai buvo kuprotasis banginis.

Tai ne pirmas kartas, kai Suomijos vandenyse pastebimi jūrų žinduoliai. 2018 m. Suomijos pakrančių apsaugos tarnyba išgelbėjo kuprotąjį banginį, kuris buvo įsipainiojęs į žvejybinį tinklą vakarinėje šalies pakrantėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: