Tai tiesiog beprotiška! „ES naikinama elektronika už milijardus eurų“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2023-06-16 12:20
Paprasčiau būtų 100% perkelti su tarša susijusius kaštus. T.y., jei tau gamyboje reikia išmesti 10 tonų CO2 - tai arba gamini neišmesdamas, arba susimoki už tai, kad kitas tą CO2 surinktų. Dabar Lietuvoje CO2 laidojimo kaina būtų kažkur 160€/t, tai už 10 tonų susimokėsi 1.600€. Čia šiek tiek sudėtingiau, bet iš esmės laidojimas sąvartyne turi tapti labai brangu ir jei tik yra galimybė, turėtum visada rinktis perdirbti. Ir iš esmės turėtum į rinką įsileisti tik tuos naujus produktus, kuriems prieš juos paleidžiant į rinką tu pateiki, kaip juos perdirbsi.
HardAxe 2023-06-16 12:42
dar geriau būtų, kad išleidžiant telefoną reikia jau būti perdirbus vieną telefoną.
immortallt 2023-06-16 14:41
Kiek sudėtinga, jei tu sukuri naują produktą, kokio iki tol nebuvo iš viso. Pvz. kai nebuvo elektroninių cigarečių, išleidi pačią pirmą, ir kas tada? Taip pat sudėtinga bus, jei tu gamini eksportui, arba tik importuoji. Jei būtų viena pasaulinė rinka, nebeišleidi naujų produktų, t.y. telefonų tau nereikia daugiau, tik atnaujinti esamus - tada taip. Bet gautųsi kaip su AEI oponentais, kurie aiškina, kad saulės elementų neina perdirbti, nes dabar niekas neperdirba. Ne esmė, kad jų tarnavimo laikas 30+ metų, o realiai masinė gamyba prasidėjo prieš dešimtmetį. Ir dabar per savaitę pagaminame daugiau nei prieš dešimtmetį per metus (spėjimas, reiktų patikrinti). Tai jei įvesi reikalavimą pagaminant 1 MW saulės elementų perdirbti 1 MW saulės elementų, tai nedidinsi gamybos iš AEI.
HardAxe 2023-06-16 15:52
tai galima įvesti kažkokiu saugiklius. Pvz kai produktui praeina 2x garantinis laikotarpis, turi pradėti perdirbinėti to tipo įrenginius. Galima elementariai, pagamintai 1 tonai elektronikos - perdirbti 1t senos elektronikos. Būtų gera pradžia. Daugumai elektronikos aš mielai įkalčiau min 5 metų garantinį aptarnvimą, ir išmesčiau galimybę netaikyti garantinio integuotai baterijai. Dabartinė tvarka yra didelis buliaus šūdas.
Xdmin 2023-06-16 16:05
O programinei irangai yra garantija dabar? Na pvz nusiperki ismaniaja lempute ir nustoja appsas veikti tavo telefone? Lempute veikia, tik valdyti nebegali per appsa.