Popieriniuose induose ir šiaudeliuose surastos sveikatai pavojingos medžiagos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jordanbn2 2023-08-27 16:05
Tai gi reik naudot naturalias medziagas. O ne naturalias medziagas apdorotas chemijos produktais
kestutisz 2023-08-27 16:21
"Galbūt manome, kad naudodami popierinius šiaudelius, puodelius ir lėkštes rūpinamės Žeme" - ne, nieko panašaus, tiesiog biurokratai priverčia. Ir taip, vietoj vieno plastikinio prie fastfoodo pasiimi pora "tvarių", dėl visa ko, bo jie visi labai labai prasti. Absoliučiai tikiu, kad geriau nei tiesiog plastikas nėra. Dabartinis numeris su plastikiniais maišeliais išvis užmuša - tie maišeliai "blogis", bet jei suklijuoti su popieriuku (kai bulkučių maišiukai) - jie pasidaro "geri". Ir tikėtina dar prasčiau perdirbami.
EEE 2023-08-28 11:08
...va va... Kai keitė popierinius indus plastikiniais tai sakė, jog saugo miškus. Dabar keičia plastikinius į popierinius ir saugo gamtą... Bet visa esmė ne popieriniuose induose, ne plastike, bet pelno ekonomikoje kuri skatina vartoti. Pats laikas galvoti apie ateities ekonomika...
immortallt 2023-08-28 12:49
Yra suplakama supaprastintos komunikacinės žinutės asmenims, kurie vos savo vardą užsirašo ar tokiems, kurie neskiria saulės elementų nuo kolektorių ir faktai už to. Pvz. plastikiniai vienkartiniai maišeliai, niekur neradau teigiančių, kad jie teršia daugiau nei už popierinius, nes šiaip tai būtų netiesa. Plastikinius maišelius apmokestino, nes didelė dalis visuomenės tiesiog ima po 5 maišelius 4 obuoliams supakuoti (nu biški perdedu, paimta 4 skirtingus vaisius), tai yra tiesiog perteklinis vartojimas, kaip ir visos dvigubos pakuotės beveik visais atvejais. Ir didžiausia problema su plastikiniais maišeliais yra, kai jie patenka į aplinką, o ne perdirbami, ar blogiausiu atveju, sudeginami. Visas vajus keisti plastikinius maišelius daugkartiniais, ypač medvilniniais yra tik vajus ir sprendžia tik mažą problemos dalį, pačių maišelių patekimo į aplinką, bet ne taršą chemikalais ar CO2 problemas, nes medvilninio storo maišelio taršą atpirkti, tą maišą turi panaudoti keletą tūkstančių kartų.