Merdinčio lokio skrandyje – pasibaisėtinas radinys: pareigūnai priėmė sprendimą nutraukti siaubingas kančias (Foto)  ()

Rugsėjo pradžioje Kolorado valstijoje (JAV) buvo eutanazuotas kritinės būklės lokys. Vietos pareigūnai vėliau nustatė, kad plėšrūnas kankinosi dėl komplikuoto žarnyno užsikimšimo. Ir dėl šio skausmingo atvejo kalti yra tik žmonės – jo skrandyje aptiktas mirtinas įvairių plastiko šiukšlių kiekis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

181 kg sveriantis lokio patinas buvo aptiktas rugsėjo 9 dieną, netori upės, prie Telureido, Kolorado valstijoje. Gavę pranešimų apie sergantį lokį, laukinės gamtos apsaugos pareigūnai nuvyko į vietovę, kur aptiko itin prastos būklės plėšrūną.

Lokio akys buvo paburkusios, iš snukio ertmių tekėjo išskyros. Be to, kaip patvirtino pareigūnai, netoliese įrengtos vaizdo fiksavimo kameros parodė, kad lokys jau kurį laiką vaikščiojo susisukęs iš skausmo ir sunkiai judėjo .

Kolorado parko pareigūnai tą patį vakarą nusprendė eutanazuoti lokį ir nutraukti jo kančias.

„Lokys sunkiai sirgo ir negalėjo suvirškinti maisto“, – pareiškime sakė Kolorado parkų atstovė Rachel Sralla.

Pasak pareigūnų, kone 200 kg sveriantis lokys dėl užsikišusio skrandžio buvo pasmerktas ilgai trunkančioms kančioms, labai lėtai ir skausmingai mirčiai. „Mums, kaip pareigūnams, teko priimti labai sunkų sprendimą. Viliamės, kad mums daugiau niekada neteks to daryti“, – pridūrė R. Sralla.

Vėliau Kolorado parkų ir laukinės gamtos tarnybos mokslininkai atliko lokio skrodimą. Paaiškėjo, kad jo storosiose žarnose buvo labai mažai maisto likučių, mat visas virškinamasis traktas buvo užkimštas šiukšlėmis.

 

 

Skrandis ir žarnynas buvo pilnas popierinių rankšluosčių, dezinfekcinių servetėlių, plastiko maišelių, maisto pakuočių ir kitų plastikinių objektų.

„Tarp šių plastiko atliekų buvo šiek tiek keptų bulvyčių, šparaginių pupelių, svogūnų, žemės riešutų. Tačiau plonosiose ir storosiose žarnose maistinių medžiagų beveik nebuvo. Be to, žarnynas buvo išsipūtęs dėl didžiulio kiekio bakterių ir jau buvo pradinės irimo stadijos“, – sakė Kolorado parkų ir laukinės gamtos rajono vadovas Markas Caddy.

Dėl šios siaubingos lokio lemties kalti yra tik žmonės, kurie puotavo gamtoje ir paliko savo plastiko atliekas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: