Aštuonkojis ar drambliukas – jūrų biologai netyčia nufilmavo žaismingą gyvūną (Video)  ()

„Gyvenime nesu mačiusi kažko tokio!“ , – džiūgavo jūrų biologė, netyčia pamačiusi retą aštuonkojį, prašmėžavusį pro povandeninių tyrinėjimų mobiliosios stoties kameras. Laimei, visą parą nenutrūkstanti transliacija užfiksavo šį paslaptingai atrodantį bestuburį gyvūną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Net ir dabar, jei norėtumėte pasijusti jūrinės ekspedicijos dalimi, galėtumėte įsijungti „Ocean Exploration Trust“ ekspedicijos tiesioginę transliaciją. Nepajudėję iš darbo vietos „panertumėte“ į Ramųjį vandenyną tyrinėjančio laivo E/V Nautilus stebimas giliavandenes buveines, o jei pasisektų – išvystumėte ir neregėtų gyvių.

Štai tyrinėjant Papahanaumokuakea jūrinį nacionalinį paminklą, esantį netoli Havajų, rugsėjo 24 dieną buvo užfiksuotas neįprastos išvaizdos aštuonkojis, pranešė „BBC Science“. Pro tyrėjų akis jis praplaukė 1682 metrų gylyje.

Žaismingai atrodantis bestuburis praplaukė pro jūrinius tyrimus vykdantį laivą ir iš karto atkreipė mokslininkų dėmesį.

Dėl savo pelekų aštuonkojis dažnai linksniuojamas 1941 metų „Disney“ animacino veikėjo Dumbo vardu, kuris geriausiai atpažįstamas dėl savo didelių, atlėpusių ausų.

Tačiau tikrasis aštuonkojo pavadinimas yra Grimpoteuthis ir be savo „ausų“, jis turi dar vieną išskirtinumą. Lyginant su kitais aštuonkojų būrio nariais, šios rūšies atstovas yra įsikūręs giliausiai ir gali gyventi iki 7 tūkst. metrų gylyje.

 

Jų buveinių užfiksuota Australijoje, Kalifornijoje (JAV), Filipinuose ir Naujoje Gvinėjoje. Gyvenimo trukmė – 3-5 metai.

Grimpoteuthis buvo pastebėtas ir prieš ketverius metus:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: