Neįtikėtinai protingi padarai: kaip aštuonkojui pavyko ištrūkti iš užsukto stiklainio, bet akimirksniu sugrįžo atgal (Video)  ()

Aštuonkojai yra neįtikėtinai protingi gyvūnai. Šie moliuskų būriui priklausantys gyviai išsiskiria nepaprastai didelėmis smegenimis, kurias sudaro beveik pusė milijardo neuronų. Todėl kai kurie iš jų geba net atpažinti skirtingus žmones. Bet ar pavyks suprasti, kaip išlįsti iš užsukto stiklainio?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Eksperimento rezultatus galima nesunkiai nuspėti. Aštuonkojai yra neįtikėtinai protingi padarai, gebantys spręsti galvosūkius, atpažinti spalvas ir greitai prisitaikyti prie aplinkos. Įveikti užsuktą stiklainį jiems - vieni niekai, tačiau palikti šio prieglobsčio gyvūnui nesinorėjo ir po eksperimento. Taip yra todėl, kad mažos erdvės aštuonkojams padeda pasijusti saugiais.

Eksperimentą galite pamatyti šiame vaizdo įraše

Iš tiesų aštuonkojai yra tokie protingi ir taip gerai supranta aplinką, kad juos kitaip vertina ir gyvūnų teisių gynėjai. Manoma, kad jie veikia sąmoningai, o ne instinktyviai, jaučia pavojų ir, galbūt, baimę. Dėl to visose Europos Sąjungos šalyse yra uždrausta be anestezijos šiems gyvūnams atlikti chirurgines procedūras

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(54)
(2)
(52)

Komentarai ()