Pažiūrėkite į uodegą. Kaip suprasti, ką galvoja katės  ()

Uodegos padėtis ir judėjimas gali parodyti, kaip katė jaučiasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip suprasti, ką galvoja katės? Pažiūrėkite į uodegą. Katės savo uodegą naudoja įvairioms emocijoms išreikšti ir bendrauti su kitais.

Viena iš svarbiausių kačių bendravimo priemonių yra uodega. Iš uodegos judesių ir padėties galite suprasti, ką katė jaučia ir nori pasakyti.

Jei katės uodega pakelta vertikaliai, tai reiškia, kad katė yra laiminga, pasitikinti savimi ir pasiruošusi bendrauti. Tokia uodega yra draugiškumo ir pasisveikinimo ženklas.

Jei katės uodega nuleista, tai reiškia, kad katė jaučiasi išsigandusi, nesaugi ar nuolanki. Tokia uodega yra drovumo ar grėsmės ženklas. Katė gali pasitraukti nuo žmogaus ar kitos katės, kad išvengtų konflikto ar puolimo.

Jei katės uodega nukreipta į priekį ir šiek tiek išlenkta aukštyn, tai reiškia, kad katė yra suinteresuota, smalsi ar dėmesinga. Tokia uodega yra aktyvumo ir pasirengimo žaisti ar tyrinėti ženklas. Katė gali sekti ką nors įdomaus arba judėti link dominančio objekto.

Jei katės uodega nukreipta atgal ir šiek tiek išlenkta žemyn, tai reiškia, kad katė yra susierzinusi, nelaiminga ar įsižeidusi. Tokia uodega yra neigiamos nuotaikos ar nepasitenkinimo ženklas. Katė gali kniaukti, šnypšti ar draskytis, kad išreikštų savo nesutikimą ar nusiskundimus.

Jei katės uodega juda iš vienos pusės į kitą, tai reiškia, kad katė yra susijaudinusi, agresyvi arba pasiruošusi pulti. Tokia uodega – emocinės įtampos ar kovinės dvasios ženklas. Katė gali pulti žmogų ar kitą katę kovodama ar gindamasi.

 

Jei katės uodega lėtai juda iš vienos pusės į kitą, tai reiškia, kad katė yra atsipalaidavusi, rami arba snaudžia. Tokia uodega yra pasitenkinimo ar miego ženklas. Katė gali gulėti ant nugaros ar šono, kad parodytų pasitikėjimą ar komfortą.

Tai tik bendros tendencijos, ir kiekviena katė yra unikali, todėl svarbu atsižvelgti į kontekstą ir kitus elgesio požymius, kad būtų galima teisingai interpretuoti, ką jūsų kailiniuota draugė bando pasakyti savo uodega.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(2)
(16)

Komentarai ()