TOP 5. Skelbiamas tingiausių šunų veislių pasaulyje sąrašas (Foto)  ()

Šunų ekspertai įvardijo 5 populiariausias tingiausių šunų veisles.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tingių šunų veislės tinka ne visiems. Jei įsivaizduojat aktyvų laisvalaikį su augintiniu, šios tingios veislės gali būti ne pats geriausias pasirinkimas. Kita vertus, jei jūsų ideali diena atrodo, kaip puodelis karštos arbatos, gera knyga ir švelnus kailis, prie kurio galite prisiglausti, šie namisėdos šunys gali būti puikus pasirinkimas.

Šunų ekspertai įvardijo 5 populiariausias tingiausių šunų veisles, rašo „Study Finds“.

TOP 5. Tingiausių šunų veislių pasaulyje sąrašas

Šių veislių šunys nenori nieko daugiau, kaip tik patogios vietos šalia savo šeimininko.

1. Pekinai

Pekinai (angl. Pekinese, Peke – Pekino gyventojas) – kambarinių šunų veislė, kilusi iš Kinijos. Tai vieninteliai šunys, kuriuos žmonės buvo pavertę dievybėmis. Kinų legenda pasakoja, kad šie šunys kilę iš liūto ir beždžionės. Tėvas jiems davė narsą, išdidumą, o motina mažą ūgį ir dideles raiškias akis.

Pekinas – mažas, judrus, žemakojis, keistokos išvaizdos, tvirto kūno sudėjimo, turi tankią plaukų dangą. Jo groteskiška išvaizda ir manieros, protas, drąsa ir ištikimybė pelno vis naujų šunų mylėtojų simpatijas. Šuneliai sveria nuo 3,5 iki 6 kg. Kuo mažesni, tuo labiau vertinami.

Pekinas mėgsta būti nepriklausomas, orus. Tai budrus, nepatiklus, sumanus, užsispyręs, egoistas, pasitikintis savimi šuo. „Gaujos vadą“ iš šeimynykščių pasirenka pats ir „priklauso“ tik vienam šeimos asmeniui. Be galo pavydūs ir trokšta būti dėmesio centre. Pekinai tinka ramiems žmonėms. Jiems nereikia daug bėgioti, ilgai vedžiojami greit pavargsta. Dresuojant patartina šunį girti paklusus komandai, o baudžiant už klaidą labai įsižeidžia ir pasišalina.

Hugo.arg (CC BY-SA 4.0) | wikipedia.org

2. Anglų buldogai

 

Anglų buldogai – tai šunys, su kuriais gali draugauti toli gražu ne visi. Jie reikalauja supratimo ir meilės, į kurią atsako prisirišimu ir draugyste. Šios veislės šunys yra flegmatiški, tačiau įerzinti puola nuožmiai. Jie yra labai ištikimi savo šeimininkui ir labai mėgsta vaikus, mažai juda, nedaug loja.

Šios seiles gaminančios mašinos žinomos dėl meilės miegui. Jie teikia pirmenybę sofos patogumui. Šie šunys yra gana tingūs ir linkę perkaisti, kai per daug juda.

Quizillafreak (CC BY-SA 3.0) | Wikimedia Commons

3. Basetai

Basetas yra labai bendraujantis šuo, draugiškas, ramus, kartais net flegmatiškas. Jis tolerantiškas vaikams. Jis gerai toleruoja kitus augintinius, nėra agresyvus ir nedrąsus svetimų žmonių atžvilgiu.

Nepaisant trumpų kojų ir vangumo, jie mėgsta pasivaikščiojimus, žaidimus.

 

jimapics (CC BY-SA 2.0) | Wikimedia Commons

4. Vokiečių dogai

Vokiečių dogas savo išvaizda yra stiprus ir elegantiškas šuo – aukštas, stipraus, tvirto sudėjimo, išdidus, oriai iškelta galva. Visos jo kūno linijos harmoningos, išraiškinga galva. Stovintis atrodo kaip statula. Vokiečių dogai garsėja savo dydžiu ir inteligencija. Šios veislės šuo paprastai vadinamas „geraširdžiais milžinais“ arba „Apolonais tarp kitų veislių“.

Draugiškas, geranoriškas, prieraišus, ištikimas savo šeimininkui, ypač dėmesingas šeimininko vaikams, santūrus su svetimais. Pasitikintis savimi, bebaimis, bet kartu ir lengvai valdomas, paklusnus. Geras palydovas ir šeimos šuo, nepasiduodantis provokacijoms, neagresyvus.

 

Dresuojamas, kaip ir visos vokiečių kilmės veislės, labai lengvai. Vyrauja nuomonė, kad dogų nereikia dresiruoti. Su jais reikia bendrauti – susitarti.

Iki brandos būna gan judrūs ir smalsūs. Vėliau didžiąją paros dalį miega. Bet tai nereiškia, kad su jais nereikia vaikščioti ar lakstyti lauke.

Su kitais šunimis ir naminiais gyvūnais sugyvena puikiai. Kergiami patinai būna pikti ir nepakantūs kitų patinų atžvilgiu.

Viborg~commonswiki (CC BY-SA 3.0) | Wikimedia Commons

5. Prancūzų buldogai

Tai veislė, kuri dėl savo išvaizdos išgarsėjo internete. Šie ramūs šunys mėgsta būti lepinami. Meilus prancūzų buldogas yra viena populiariausių šunų veislių tarp daugiabučių gyventojų. Šiems šunims nereikia ilgų pasivaikščiojimų gryname ore.

Šiuos tingius šunis lengva auginti, nors šeimininkai turi pasirūpinti, kad gyvūnai vis tiek pakankamai mankštintųsi ir nepersivalgytų.

 

Prancūzų buldogai tiesiog dievina žmonių dėmesį. Jie puikiai jaučiasi ir suaugusiųjų, ir vaikų kompanijoje, gali sutarti su katėmis. Loja nedaug, dažniausiai norėdami atkreipti šeimininko dėmesį, ar tuomet, kada nuobodžiauja. Prancūzų buldogai sunkiai ištveria vienatvę, dažnai šeimininko išėjimas į darbą šios veislės šunims prilygsta tragedijai.

Prancūzų buldogams nėra reikalingas labai didelis fizinis krūvis, tačiau būtini kasdieniai pasivaikščiojimai ir žaidimai. Prancūzų buldogai yra gana užsispyrę, todėl ne visada noriai pasiduoda dresūrai. Vis dėlto, šios veislės šunys yra tikrai labai sumanūs, ir atradus „bendrą kalbą“ tikrai bus galima išmokyti bendro paklusnumo bei įvairių triukų. 

Maria Tsveshko (CC BY-SA 4.0) | Wikimedia Commons

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()