Panaudotos alyvos deginimas – įsisenėjusi problema: kaip galime prisidėti prie jos sprendimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2023-11-17 20:20
Nėra taip paprasta deginti tą alyvą...
laukinis_lt 2023-11-18 20:42
Rašo, kad atrabotkę deginant į aplinką patenka visa eilė sunkiųjų metalo. Visko gali būti. Bet galbūt kažkas tikrai žinantis gali paaiškinti, kaip tie metalai į atrabotkę patenka?
kestutisz 2023-11-18 21:31
Realiai vieni ir kiti tepalai jei ir skiriasi tai tais "magiškais" priedais, kurie na ir yra iš įvairių metalų.
Nerkus 2023-11-19 22:09
Na dyla žiedai, indeklai, vožtuvai, variklio blokas, kažkas patenka iš kuro priedų, iš tepalo lubrikantų. Iš oro tie metalai neatsiranda. Jei atrabotkė nelabai skysta, tai visai tinka benzinio pjūklo grandinės tepimui.
laukinis_lt 2023-11-21 08:07
O tai, ką rašote, ar tikrai žinote, ar tik taip galvojate? Jei tai patenka iš kuro priedų, tai kodėl aplamai tokie kuro priedai leidžiami ir ar jie jau neteršia gamtos kai sudega variklio cilindruose, o teršia tik tuomet, kai jie patenka į atrabotkę ir ji sudeginama? Galiausiai, mokslas seniai žino, kad poveikį daro ne kažkas aplamai, o jo kiekis, tai būtų įdomu žinoti, kokia yra sunkiųjų metalų koncentracija automobilių išmetamosiose dujose ir kokia - dūmuose, deginant atrabotkę. Bet jau ta straipsnio mintis, kad išsiskiria CO2, kuris veikia klimatą (įdomu, kas išsiskiria deginant malkas, ar gamtines dujas?) kelia rimtų abejonių, ar tikrai tas atrabotkės deginimas yra toks baisus dalykas.
immortallt 2023-11-21 09:03
laukinis_lt, o tai galvoji pats kuras sudega idealiai švariai ir nepalieka jokių junginių? Jo kiekis... Jei būtų vienas automobilis ant vieno miesto, tada būtų galima dar nutylėti, bet automobilių daug. Kaip ir tepalų daug. Tad ne, koncentracija svarbi ne tavo vieno deginimo. Deginant malkas išsiskiria cikle esantis CO2, iškastinį kurą - iškastinis, kuris cikle nedalyvavo dešimtis-šimtus milijonų metų CO2. Užsikurk atrabotkę ir įtrauk porą kartų į plaučius dūmų, sužinosi, ar toks jau baisus. O šiaip besilaukiančioms moterims būnant tokioje aplinkoje vaikui autizmo riziką išauga keliolika kartų, vėžio tikimybė taip pat šauna į viršų. Plaučių ir kraujotakos ligų rizikos lygiai taip pat. Čia jei neapsinuodysi iškart. Bet ne, nieko tokio ta atrabotkė, galima vietoje kolos gerti. Skanaus.