[ŽT] „Norite sugrąžinti pasaulį į urvus?!“ COP28 prezidentas JT sukėlė tikrą audrą  ()

Jungtinių Arabų Emyratų pramonės ir pažangiųjų technologijų ministras Sultonas Ahmedas Al Jaberas yra išsilavinęs ir patyręs politikas. Ir Jungtinių Tautų klimato kaitos konferencijos COP28 prezidentas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politikai gyvai ir internetu susirinko pasikalbėti apie tai, kaip reikia stabdyti klimato kaitą, kaip svarbu atsisakyti iškastinio kuro, mažinti oro taršą. Tačiau konferencijoje jie nustebo išgirdę COP28 prezidento, Jungtinių Arabų Emyratų Sultono Ahmedo Al Jabero kalbą.

Al Jaberas yra JAE specialusis pasiuntinys klimato kaitos klausimais. Ir jis staiga atsistojo ir pareiškė, kad nėra jokio mokslo, kuris paremtų raginimus atsisakyti iškastinio kuro - „nebent norite sugrąžinti pasaulį į urvus“.

Al Jaberas yra labai išsilavinęs chemijos inžinerijos ir verslo srityse - mokslus krimto JAV universitetuose. Tai finansavo Abu Dabio Nacionalinė naftos kompanija. Jungtinių Arabų Emyratai, žinoma, gausiai uždirba iš naftos gavybos ir eksporto, todėl ketinimai atsisakyti iškastinio kuro jiems skamba pražūtingai. Al Jaberas ne tik vadovauja COP28 Dubajuje, bet ir yra Jungtinių Arabų Emyratų valstybinės naftos bendrovės „Adnoc“ generalinis direktorius - daugelis stebėtojų tai laiko rimtu interesų konfliktu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(12)
(-6)

Komentarai ()