[ŽT] To Švedijoje nebuvo 25 metus! Šalį stingdo žvėriškas speigas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mixed 2024-01-03 18:54
Ka ten kalbejo apie atsilima?
donatasv 2024-01-03 20:50
Techniškai jau seniai pasakymas "atšilimas" pakeistas į "klimato kaita". Tai yra kuo toliau tuo dažniau turėtume sulaukti ekstremumų karščio, šalčio bangų ir kitų su tuo susijusių bėdų.
Andraika 2024-01-04 12:26
O sniego pietuose tai tikrai privertė daug. Nu bet kelininkus, kaip turbūt visam pasauly, žiema užklupo netikėtai :)
immortallt 2024-01-04 14:52
Čia tik gyvenime nieko nedariusiems atrodo, kad kai per valandą priverčia 5 cm sniego ir dar pusto, kas 5 minutes gali pravažiuoti kiekviename kelio taške po greiderį, ir kad kelias turi būti švarus ir sausas, kaip vasarą. O kaip Skandinavijoje daug kur valomas kelias, tai paprasta. Yra iš anksto paskelbtas valymo grafikas - pvz. du kartus paroje. Važiuojant paskui ar po keliolikos minučių - keliu pravažiuosi. Kitu laiku gali net nebandyti, nes tiesiog priešais save stumsi sniegą, kol įstrigsi su visam ar nuvažiuosi nuo kelio.
HardAxe 2024-01-04 15:02
nu si karta ne kelininkai. Realiai ne snigo o puste, kiek bandziau kasti kiema - nukasi kopa, po 45min toj pacioj vietoj tokios pat formos kopa. Lygiai lygiai man lyg ir pofik, kai mano kopos vietoj pievos, bet kitiem kainynam palei ivaziavima. Tas pats su gatve. Atvare traktorius, nuvale, bet is dideles pievos nauja kopa atslinko ir daryk tu jai ka nori. greitkelyje salygos +/- pakenciamos, bet keliose vietose uzslinko kopos, sustabde eisma, kai masinos jau stovi - kelio nenuvalysi. po garazo durim buvo tarkelis gal 5mm, siandien gagraze radau koki puse kubo sniego privaryta. Ir as ne paciam epicentre gyvenu. O kas liudniausia - tai sniegas grynai kopomis supustytas, vidury pievos zole lenda. Kazi ar vaikai ras kalniuka ciuzinet