Sprogdina internetą. Ekskavatorius desperatiškai bando sutramdyti „ugnies srautą“ (Video)  ()

Islandijos pusiasalį sukrėtė naujas ugnikalnio išsiveržimas – į paviršių išsiveržė lavos srautai, tačiau vietos darbuotojai iki paskutinės minutės bandė gelbėti infrastruktūrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 8 d., Islandijos žvejų miestelį Grindaviką, esantį į šiaurės vakarus nuo Islandijos sostinės Reikjaviko, sukrėtė dar vienas ugnikalnio išsiveržimas. Šis išsiveržimas yra jau trečias nuo ugnikalnio pabudimo: pirmasis įvyko praėjusių metų pabaigoje, palikęs milžinišką plyšį paviršiuje, antrasis išsiveržimas įvyko sausio 14 d., dėl kurio atsirado du nauji plyšiai ir į paviršių pateko daugiau lavos, rašo „Futurism“.

Dėl naujausio išsiveržimo kelius pasiglemžė didžiuliai lavos srautai, tačiau vietos darbininkai desperatiškai bandė sulaikyti lavos srautus, kad išsaugotų esamą infrastruktūrą. Video msiškai paplito internete.

Vėliau „Reddit“ pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip ekskavatoriaus darbininkas beviltiškai barsto žemę, bandydamas sustabdyti greitai artėjančią „ugnies tėkmę“ ir išgelbėti tai, kas liko. Deja, greičiausiai šie veiksmai nedavė jokio rezultato, atsižvelgiant į milžinišką įkaitusios lavos srautą.

Padėtis pasirodė tokia kritiška, kad vietos valdžia turėjo evakuoti lankytojus į SPA centrą „Blue Lagoon“, kuris yra vienas didžiausių Islandijos traukos objektų. Laimei, neįtikėtinai netoli ugnikalnio išsiveržimo vietos esantis žvejų miestelis Grindavikas buvo evakuotas pernai, kai mokslininkai tik perspėjo apie galimą greitą ugnikalnio pabudimą.

 

Nepaisant visų pastangų išsaugoti vietos infrastruktūrą, keli namai nuo pat pirmojo išsiveržimo sudegė. Apie mirtis oficialiai nepranešta, tačiau sausio viduryje vienas žmogus dingo, įkritęs į plyšį.

Vulkanologo Davy McGarvey teigimu, tikėtina, kad tai ne paskutinis Islandijos ugnikalnio išsiveržimas, todėl mokslininkai mano, kad Grindaviko miestelis ateityje gali tapti visiškai negyvenamu. Tyrėjai taip pat skelbia niūrias prognozes, kad išsiveržimai iš tikrųjų gali trukti dešimtmečius, jei ne šimtmečius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()