Jau 2030 m. Tai palies kiekvieną. To Lietuvoje neliks. Ką uždraudžia ES

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2024-04-25 16:40
Bus kaip ir su mašeliais - atseit dabar gi "daugkartiniai", bet realiai jie tik perėmė buvusių pigių plastikinių maišelių funkciją (po visų ekologijų jie ir tam nebetinkami) - išnešt šiukšles. Viskas tas pats, šiukšlių masė net didesnė ir brangesnė, bet gi eko komunizmas.
gytis13 2024-04-25 22:45
Šiaip prie ruso pakuočių buvo daug mažiau. Duona išvis be jokių pakuočių, tik popieriaus gabalėlis paimti ir tai ne visada. O baisiausias dalykas buvo stikliniai pieno buteliai. Kaip džiaugdavomės kai kartais pienas būdavo vienkartinėse pakuotėse. O gazirovkės stiklinės išvis nehigieniškumo etalonas, daug kas tuo baisėdavosi. Bet pakuočių atliekų tikrai buvo mažiau.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-04-25 23:01
Tai čia tik tavo įpročiai Aš tą maišą naudoju daug kartų, jei reikia išsiskalbiu. Bet aišku pasitaiko, kad parduotuvėje jo tiesiog neturiu, tai jei yra galimybė, perku vienkartinį. O tą pasirenku pagal poreikį - jei namie trūksta popierinių (popierinėm atliekom), tai imu popierinį, o plastikinį imu jeigu reikia maišo plastiko atliekoms Nors paskutiniu metu dažniau naudoju kuprinę, nes išsiugdžiau įprotį, tuos 3.5-4km nueiti pėsčiomis (čia iki Maximos). Atstumas kaip ir aiškus - 1.75 į vieną pusę. Bet dažnai grįžimui atgal pasirenku ilgesnį kelią, nes tiesiog EITI SMAGU !!! Parduotuvėj tų permatomų plastikinių išvis stengiuosi išvengti - vaisius, daržoves tiesiog susimetų į krepšį be pakuotės. Pakuotės prireikia jeigu nusprendžiu nusipirkti kokią bulkutę (o jas valgau sąlyginai retai). Tai viskas čia tiesiog įpročiai. Pabandai daryti kitaip suprasdamas to naudą ir galiausiai net nebejauti jokio "bet"
kionig 2024-04-26 12:19
Kai pamatau tokį komentarą su tokia pradžia ne tik kad norisi verkti, bėgti ir slėptis, bet nuoširdžiai man tavęs gaila.
kestutisz 2024-04-26 12:58
O tai kas čia blogai? Kaip tik gi rašo kaip buvo prastai ir pats pamenu koks buvo stebuklas atsiradę plastikiniai maišeliai, dzin kad dažai tepė rankas, bet nu vis ne sietka, o ir kiek visokių raštų :)
HardAxe 2024-04-26 13:50
duona buvo nepjaustyta, tokia ilgiau stovi ir skaniau valgosi, bent man asmeniškai. jei į temą - aš maistą perku nerealiais kiekiais, į kuprinę nesudėsi... Dažniausiai arba plastikinius/duakartinius maišus iš namu įsimetu į mašiną, arba tiesiog iš vežimėlio į bagažinę viską sumetu. Tada namie maišeliuos parsinešu. Iki parduotuvės man 2.2km, eiti/minti labai geros sąlygos, bet parsinešti pirkinius būna sudėtinga.
Magnus 2024-04-26 13:55
Pagal mane, tai blogai tame, jog kažkokie nuopelnai ar tai pakeiksnojimai skirti būtent rusui, nors realiai tai tiesiog toks laikotarpis buvo, ir daug maž tokia pat praktika visame pasaulyje buvo, o ne būtent ruso nuopelnai.. Geriau rašyti 90metais ar tai prieš 40m buvo taip ir taip.. Anglijoje taip pat stikliniuose , daugkartiniuose pienas buvo nešiojamas, netgi ir dabar gali užsisasakyti iš "modern farmer". Tau į namus naktį pristatys ir susirinks stiklainius.