Domantas Tracevičius. Lietuva – Europos (atliekų deginimo) centras?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2024-05-16 08:13
Dar prie atliekų rūšiavimo konteinerių skaitau tuos reikalavimus kokį popierių galima mesti, o kokio ne, bandau rūšiuoti pagal tai... Velniop - viskas vis tiek į tą patį pečių
kestutisz 2024-05-16 11:52
Kaip netikėta, kai visokie ten plokščiažemiai Klp protestavo prieš tą šiukšlių krematoriumą ir sakė kad šiukšles atsivežinės, nes na nebus jų tiek savų tai buvo sąmokslo teorija :)
immortallt 2024-05-16 12:00
O kokios bėdos, kad atsiveža? Išsigalvotos? CO2 daugiau čia išskirs? Pelenus berods vis dar eksportuojame.
Xdmin 2024-05-16 12:07
Bedos tokios, kad degins viska kas dega, kaminuose filtrai veiks tik ant popieriaus ir teritorija aplinkui bus negyvenama. Vienas is pavyzdziu: https://m.kauno.diena.lt/naujienos/kaun ... us-1143763
immortallt 2024-05-16 12:24
Tai jei jau perspaudi, tai gali sakyti, kad nekaltas mergeles ir kūdikius pradės deginti. Arba dar blogiau dyzeliną skiestą tepalais be filtrų.
kestutisz 2024-05-16 12:35
Jei būtų taip nuostabu - degintų patys, o ne dar ir vežiotų kažkur. Žodžiu - netikiu tuo gėriu. Savo šiukšles na ok, gal verta nekaupt piliakalnių ir tiesiog sukūrent (čia dar sena sodybų tradicija sukūrent lauže viską kas nereikalinga, be jokių filtrų), bet tikrai ne svetimas.
immortallt 2024-05-16 12:45
Deginimo įrenginiai kainuoja astronominius pinigus. Nestato bet kur ir bet kiek, nes jei nedirbsi bent 85% apkrova deginant būtent atliekas, už kurias gauni pinigus, sėdėsi nuostolyje. Na arba atliekų deginimo kaina labai augs. Sudeginus reikėtų ir pelenų neeksportuoti mums
Xdmin 2024-05-16 13:34
Butent todel kam nors sugedus pigiau bus duoti riebu kysi nors ir kasdien vietoj to kad butu sutaisyta. Paziurek kiek metu Grigeo sudus pyle i vandeni, jei ne whistle bloweris tai ir dabar dar piltu. Tegul kokie Norvegai sau degina tas atliekas, turi daug negyvenamu teritoriju, apart mesku, daugiau niekam nesmirdes.
Magnus 2024-05-16 15:46
immortallt 2024-05-16 15:49
Didžioji dalis kaštų šiaip pirmiausia eina į turbiną elektros gamybai. Jei kas nors sugenda - krenta pagamintas kiekis stipriai, arba iš viso negamini. Tada brangi dalis yra sistemos, kurios neleidžia užsikišti viskam. Užsikiš - vėlgi, krenta produktyvumas. Matavimai atliekami, ne viskas realiu laiku. Būtų galima plėsti. O dabar kam nors smirda? Tėvų įmonė per <5km atstumą, pravažiuoja kasdien į darbą/iš darbo. Smirda nebent atliekos, kurių dar neįmetė deginti. Tai geriau ne užtikrinti, kad viskas būtų tvarkomai tvarkingai, bet ką vietoje tvarko - tegul tvarko kaip nori, bet importuojamų, kad nebūtų O į klausimą, ar tvarkingi įrenginiai įrodyti paprasčiausiai per praktiką - Klaipėdos deginimo įmonę pardavė berods net 2x. Vykstant tokio dydžio sandoriams, iš pirkėjo pusės ekspertai tikrina viską labai nuodugniai. Jei kas nors būtų netvarkinga - fondai tokio turto nepirktų dėl per didelės rizikos, arba nuo EBITDA x daugiklis turėtų daryti labai didelę nuolaidą. Taip, techninis auditas, su inžinieriais, dažniausiai iš užsienio ir niekaip su pardavėju nesusijusiais atliekamas tokiuose sandoriuose visada. P.S. jei tvarkome tik savo, tai savo tvarkykime iki galo, ne tik importą drauskime, bet ir atliekų eksportą, bei pelenų eksportą.