Atrasta būdas kaip su visam atsikratyti uodų. „Veikia 100%“  (1)

Netoli Kroatijos miesto Osijeko esančio Kneževi Vinogradi kaimo gyventojai nusprendė šiuolaikiškai kovoti su uodų antplūdžiu.


Uodas
Uodas
© Pexels (atvira licencija) | https://www.pexels.com/photo/black-white-mosquito-86722/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vietos valdžia pasitelkė dronus, kuriais išpurškė priemones nuo šių varginančių vabzdžių. Teigiama, kad šio metodo efektyvumas yra 100 %.

Kneżevi Vinogradi kaimas yra netoli saugomų Dunojaus ir Dravos upių pelkių. Kaimo gyventojai atkreipia dėmesį, kad uodų buvimas nepakeliamas, ypač po lietaus. Tokiomis aplinkybėmis, kaip pabrėžia vietos žiniasklaida, palikti namus tampa tikru iššūkiu.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! „Xiaomi“ maršrutizatoriai, lagaminai fotoaparatams, siaurapjūkliai, mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui, gręžimui ir kt.
3450 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Hcalory A04“ - 5-8kW daugiafunkcis dyzelinis oro šildytuvas

2) Vandeniui, smūgiams ir purvui atsparus lagaminas fotoaparatui

3) „Drillpro ML-DC303“ - akumuliatorinis siaurapjūklis

4) „Xiaomi Router AX3000T“ - WiFi 6 maršrutizatorius

5) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

6) „Drillpro HD1627“ - 18V 350Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

Išsamiau

Kneževi Vinogradi kaimo meras Vedranas Kramarićius paaiškino, kad sprendimas naudoti dronus buvo konsultacijų su ekspertais rezultatas.

„Šiemet, pasikonsultavę su ekspertais, nusprendėme pirmą kartą panaudoti bepiločius orlaivius. Pirmieji rezultatai rodo, kad einame teisingu keliu“, – sakė Kramaričius.

Dronų naudojimas kovai su uodais kaimui kainavo 2000 eurų. Iki šiol šis metodas buvo 100 % efektyvus. Osijeko ir aplinkinių miestų valdžia taip pat planuoja naudoti dronus kovai su uodais. Tam bus skirta rekordinė suma – 1,9 mln. eurų.

 

 

„Neabejotinas dronų pranašumas yra galimybė juos naudoti sunkiai pasiekiamose vietose“, – sakė Osijeko mero pavaduotojas Draganas Vulinas.

Valdžia taip pat planuoja atidaryti specialų uodų kontrolės centrą. Centras bus aprūpintas naujausiomis vabzdžių kontrolės technologijomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(11)
(48)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: