Kaip išmaudyti katę ir likti gyvam. Ekspertai įvardijo gudrybes  ()

Ekspertai įvardino gudrybes, kaip išgyventi katės maudynes.


Katės maudymas nėra atpalaiduojanti procedūra
Katės maudymas nėra atpalaiduojanti procedūra
© Pet foto (Pexels License) | https://www.pexels.com/photo/cute-white-cat-in-pet-bath-with-foam-17802933/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nė vienas iš kačių šeimos narių nesidžiaugs maudynėmis, tačiau būna atvejų, kai katę prausti būtina, pavyzdžiui, jei katė nutukusi ir liežuviu negali pasiekti visų vietų arba jei ji susitepė, pavyzdžiui, chemine medžiaga. Yra beplaukių veislių, pavyzdžiui, sfinksai, kuriuos reikia maudyti reguliariai.

Vargu ar kada nors pavyks pasiekti, kad katės maudymas taptų gyvūnui atpalaiduojančia procedūra, tačiau, laikantis tam tikrų taisyklių, tai galima atlikti gana ramiai. Specialistai teigia, kad katės nemėgstamumą vandens procedūroms galima suvaldyti, prieš tai kruopščiai pasiruošus, išvengiant subraižytų rankų ir kitų nemalonių pasekmių.

Pirmiausia gyvūnų prekių parduotuvėje reikia įsigyti tinkamą šampūną (žmonėms skirtas šampūnas tikrai netinka), kondicionierių ir minkštą šepetį šukavimui. Taip pat reikės didelio rankšluosčio arba paklodės, į kurią po maudynių galėsite suvynioti savo augintinį.

[Vokietija+Mažiausia kaina istorijoje!] Pasigaminkite elektros patys: 1200W, 5 menčių, S tipo mini vėjo turbinos generatoriaus komplektas
9110 2

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Nepamirškite, kad bet kokia vandens procedūra katei kelia stresą, todėl ji tikrai ginsis nagais. Prieš maudynes juos reikėtų nukirpti. Be to, šeimininkui patartina mūvėti storas gumines pirštines rankoms apsaugoti.

Būtinai iššukuokite katės kailį, kad atsikratytumėte bet kokių susivėlusių ir sulipusių plaukų, jei jų yra. Jei neįmanoma iššukuoti susivėlusių plaukų, kuokštus reikia atsargiai nukirpti.

Kad į ausis nepatektų vandens, į jas galima įkišti specialių vatos tamponų, kurių galima įsigyti gyvūnų prekių parduotuvėse.

 

Kitas žingsnis – apgalvoti, kur katė bus maudoma, ir paruošti vonios kambarį, pašalinant visus daiktus, kurie gali išgąsdinti katę. Geriau būtų naudoti dubenį, kurį galima įdėti į vonią. Kad neslystų, ant dubens ar vonios dugno patieskite guminį kilimėlį arba frotinį rankšluostį. Vandens lygis turėtų būti minimalus – jis turėtų apsemti katės letenas, bet ne pilvą. Temperatūra turėtų būti 38-40 laipsnių. Tada į vonią įpilkite šiek tiek šampūno.

Į vonią rekomenduojama atnešti augintinį ant rankų. Taip pat patartina paprašyti, kad padėtų šeimos nariai: vienas laikytų katę, o kitas ją praustų. Gali būti, kad katė labai garsiai išreikš savo nepasitenkinimą ir bandys ištrūkti iš jūsų rankų. Geriausia priemonė nuo tokio elgesio – švelnumas ir ramus balsas. Būtinai venkite staigių ir netikėtų judesių. Kai tik katės kailis sušlaps, švelniais masažuojamaisiais judesiais tepkite šampūną, vengdami patekti į akis ir ausis. Tada šampūną nuplaukite šiltu vandeniu. Tada tokiu pat būdu įmasažuokite kondicionierių ir taip pat atsargiai jį išskalaukite.

 

Po maudynių atsargiai ištraukite katę iš vonios ir suvyniokite ją į rankšluostį. Kad išvengtumėte nereikalingo streso, geriau leiskite katės kailiui išdžiūti pačiam, o džiovintuvą naudokite tik tada, kai tai būtina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(4)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: