N. Zelandijos pakrantėje rasti du niekada neregėtos rūšies banginių kūnai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2012-11-06 21:40
Na kas yra banginiai, tai bazinis mokyklos biologijos kursas. Sakyciau privalu jau zinoti. O paskui zmones aiskina, kad mokykloje per daug visko moko. Visiems gyvunams reikia tik deguonies. Ziaunos reikalingos tam, kad is vandens "isflitruotu" deguoni, kaip ir mums reikalingi plauciau, kad is oro "isfiltruotu" deguoni. Azotas yra tik inertines dujos, kurios neveikia organizmo normaliomis salygomis, bet apie slegius nekalbam. Kitos dujos, tame tarpe ir CO2 per plaucius neisisavinamos, nes jos nereikalingos organizmui.
Tarkvinijus Išdidusis 2012-11-06 21:50
Pokemonas, žmogau, pokemonas...
Suplysus_kojine 2012-11-07 23:45
Nuo kada azotas yra inertines dujos? DDD prajuokinai zmogau ar bent jau zinai kas do daiktas yra inertines dujos? neveikia organizmo normaliomis salygomis. O paasikink kaip tada jos veikia prie padidinto ar sumazinto slegio, arba krizineje temperaturoje? Oras yra duju misinys (apie 22 skirtingos dujos), skirtingi jo komponentai turi skirtinga tirpuma, Xe, Ne praktiskai netirpus, bet pvz CO2 turi nemaza tirpuma. " Kitos dujos, tame tarpe ir CO2 per plaucius neisisavinamos, nes jos nereikalingos organizmui." dar viena geneali mintis o gal tai yra paprasciausiai del koncentraciju gradiento (CO2)? Osmosas, tai tirpiklio judejimas per pusiau pralaidzia membrana is dideles jo koncentracijos i mazesne (esme suvienodinti koncentracijas)
immortallt 2012-11-08 00:46
Inertines dujos - terminas is naru zodyno. Azotas paprastai zmogaus nepasisavinamas. Prie didesnio slegio (neriant po vandeniu pvz), azotas pradeda tirpti zmogaus audiniuose per krauja. Kuo ilgiau buni didesniame gylyje (nuo gylio priklauso azoto stabilus lygis organizme), tuo daugiau azoto isisavinama. Jei pasiekiama kritine riba ir greitai iskyli i pavirsiu, azotas pradeda issiskirti ir kadangi procesas pakanakmai spartus, burbuliukai nespeja iseiti is organizmo ir pradeda jungtis i didesnius. Taip gali uzspausti nerva, kraujagysle, nueiti i sirdi, smegenis ir susiformuoti sanaryje.
Suplysus_kojine 2012-11-08 01:45
Nelabai supratau prie ko cia tie narai ir ju terminas inertines dujos. Kam is vis reikejo jas cia minet.
immortallt 2012-11-08 02:22
Prie to, kad visu gyvunu kvepavimo tikslas yra deguonis, o ne bet kurios kitos oro sudetines dalys.