Globalių problemų sprendimas - mėsos suvartojimą sumažinti 80 proc.

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Simplicity 2013-01-11 18:22
O tai, tau... Vaikas asocialiu išauga, nes aplinka kalta. Na, o kaip paaiškint tai, kad kitas tapo gydytoju ar programuotoju? Aš tai vadinu natūralia mus supančios aplinkos įvairove. Galiausiai, kiek ten tos aplinkos pas kiekvieną iš mūsų pirmaisiais gyvenimo metais, 5-10 žmonių? Ir visi arba geri arba blogi? Dabar pasižiūrėk į Google žemėlapį ir pasižiūrėk kokio dydžio yra Afrika ir kiek ten įvairių kelių ir klystkelių Kiek metų jau į Afriką pumpuojami pinigai per korporacijas ir įvairias humanitarines pagalbas? Kiek mokyklų pastatyta? Kokį rezultatą turim? Dar kartą pasiskaityk tą mano žinutės dalį, kurioj rašiau apie primestos pasaulėžiūros, religijos ir kitų dalykų natūralų atmetimą ir pasipriešinimą. Buvo toks Bonifacijus (a.k.a. Brunonas), kuris lietuviams Kristaus žodį nešė... Viskas baigėsi jo galvos nuridenimu Kuo tas tiesos žodžio skleidėjas skiriasi nuo kitataučio, afrikiečiams pasakojančio koks svarbus yra mokslas ir moters teisės? Kuo tai kvepia? Net aš supykčiau jei tu atėjęs į mano namus man pradėtum aiškinti kaip netikusiai aš gyvenu, kokios netikę mano tėvų ir senelių tradicijos, ir kaip teisingai reikia gyventi Gerai, aš jau prarasta karta, bet mane sušaudysi prieš ar po to, kai mano vaikus paimsi iš manęs ir išmokysi kaip teisingai gyventi ir mylėti moteris? Kodėl šaudyt? O tai kaip kitaip užkirsi kelią senųjų tradicijų perėmimui iš manęs? p.s. Jei ne gėda, brūkštelėk bent jau apytikslį amžių, kad žinočiau su kuo apie gyvenimą ir jo iššūkius diskutuoju. Jei paaiškės, kad esi per pus jaunesnis(-ė), tai kitąkart į tokias diskusijas nebesivelsiu (Man jau visai netoli iki Kristaus amžiaus)
immortallt 2013-01-11 21:40
Acme, kokio velnio mes turime kisti savo resursus i babuinu gaivinima daugiau, nei dabar daroma ? O siaip pasiziurek i Europa. Net ES priklausantys pietieciai yra tinginiai. Net jei imsim Italija, tai pietu italija yra islaikytiniai, siaures Italija generuoja didziaja dali pajamu.
Aidas 2013-01-12 09:46
Iš karto atsiprašau Acme, nes vienoje temoje buvome panašiais klausimais susiėmę. Acme turi savo teoriją, tik bėda tame, kad jis atsisako tokių mokslų, kaip istorija, ekonomika, politologija, požiūrio ir vertinimo. Simplicity ir be šių mokslų, vien iš gyvenimo, Acme įvaro į kampą. Taigi, Acme, niekaip nepakaks tavo teorijai įgyvendinti vien neurobiologijos mokslo. Nori tu ar nenori veikia procesai, kuriuos aptaria mano nurodyti mokslai.
Acme 2013-01-12 10:47
Acme 2013-01-12 10:53
Nes geriau gyvenantis babuinas - visapusė nauda žmonijai. Ir pietiečiai, tikrai nenori dirbti, ne todėl kad yra tinginiai, o todėl kad darbas monotoniškas ir neteikia pasitenkinimo, kasdienė rutina ir pan.
Acme 2013-01-12 11:02
Istorija, ekonomika ir ypač politologija nėra mokslai, nes buvau neėjęs į politologijos daktaro darbo ginimą, tai ten mokslo nerasta, tik manipuliuojama terminais ir semantika, ir susikuria savo pasaulį ir jį aprašo, nors nėra ryšio su realiu pasauliu. Istorija yra faktų kolekcionavimas, monetarinė ekonomika žmogaus sukurtas įrankis, paskirstyti išteklius, naudojantis principais, kurie prieštarauja realiam pasauliui pvz.: begalinis ekonomikos augimas, kai Žemės ištekliai yra riboti. Ir Kuo Jūs remiantis sakote, kad istorija, ekonomika ir politologija yra mokslai ir gal pirma paaiškinkite, kas yra iš viso mokslas?
Aidas 2013-01-12 11:08
Ačiū, Acme, už atsakymą. Kadangi jau senokai diskutuojame, manau, galime vartoti "tu". Kas iš viso yra mokslas man realiai per sudėtingas klausimas, jei tenkina wikipedia, tai prašom. Istorija, ekonomika, politologija tiria tam tikrus visuomenės/sociumo procesus. Jei tu neatsižvelgsi į šiuos mokslus siekdamas įgyvendinti savo idėjas, tai patirsi daug kliūčių.
immortallt 2013-01-12 16:54
Jei o didysis Acme nesupranta, tai tada tai vadinas ne mokslas. Turbut stygu teorija irgi supranti ? Kalbu ne apie versija "For dummies"
Kirtiklis 2013-01-12 19:14
Acme, teorija ir yra teorija - kaip pumpuojami pinigai ten taip ir nera jokio rezultato. Galvoji pastatom 10000 mokyklų, privežam mokytojų ir bum, Zimbabvės piliečiai taps Europiečiais bėgs ir dirbs, statys gamyklas ir turtės? Tik pastačius mokyklų ir atvežus mokytojų bus pirma problema - juodieji sakys va vėl kolonializmas, bus mokytojos moterys - jau nelygis nes kai kur jos beveik yra niekas, o kur įvairios nuostatos ir bala žino kas. O mes Europoje su skurdu negalim susidorot, kad visi būtų pasiturintys, o dabar nori kad į afriką investuot 300% pastangų nei savoje valstybėje ir tikėtis kad duos 1% galimą rezultatą? Niekaip to nebus ir dabar per nieką eina visos pastangos, o neretai tai ir išžudo misionierius/krikščionis.
Simplicity 2013-01-12 20:27
Nežinau, Acme, kodėl tau atrodo, kad šiuo metu nėra nieko daroma su ta pačia Afrika. Yra gi ten įvairiausi fondai, kurie rūpinasi švietimu, remia infrastruktūros plėtrą ir moko naudotis kompiuteriais. Visa tai jau trunka dešimtmečiais. Piktai pridursiu, kad amžinas išsisukinėjimas nuo tiesių klausimų į paprastus klausimus tik parodo, kad čia daugiau tikėjimo žodžio skleidimas, nei diskusija. Kritinė masė, beždžionės prie vandens, aplinka... Viskas taip abstraktu, kad net vemt verčia. Atsiprašant, tu į tualetą be algoritmo nenueisi, o čia kalbi apie Afrikos atvedimą į doros kelią nepasakydamas kaip tai ruošiesi padaryti. Net nesugebi atsakyti kaip spręstum konkrečias iškilusias problemas. p.s. Reiktų ir mane kažkaip prazombuot, kad Afrikos rėmime nematyčiau nieko blogo... Bent jau šiuo metu man per akis ir to, kad mano sumokami mokesčiai nueina tinginių, kuriems monotoniškas darbas netinka, išlaikymui. Jei reikėtų dar ir Afriką remt, tai turbūt eičiau ant pašalpų sėdėt
Skeleton 2013-01-12 23:32
Acme, Visų pirma, realiai tai ką tu siūlai yra "socialinė inžinerija" - dirbtinis visuomenės kultūros ir vertybių pakeitimas visos visuomenės mąsteliu. Grandiozinis. Paprastai tokie užsiėmimai sulaukia labai didelio pasipriešinimo, tai viena. Antra, netikėtos šalutinės pasekmės beveik garantuotos. Realiai tai bandė tik komunistai ir naciai. Pats žinai kaip baigėsi. Trečia, tokie projektai fundamentaliai ideologiškai prieštarauja demokratijai. Kokią teisę tu turi kitiems nurodinėti kaip elgtis? Labai šaunu kad paryškinai vietinės kultūros supratimo būtinybę. Deja dauguma kairuolių ideologų, besiveržiančių modifikuoti visuomenes, tiesiog ideologiškai negali pripažinti tų vietinės kultūros ypatumų, kurie stabdo progresą. Pavyzdžiui tavo madingas "meškerės" pavyzdys buvo nulemtas ideologinio įsitikimo kad afrikiečiai mol nėra kvailesni už vakariečius. Atseit, užtenka išeiti "kolonizatoriams", palikti šalį patiems vietiniams, na dar duoti truputį maisto sunkiais laikais ir afrikiečiai patys tvarkysis ne ką blogiau už vakariečius. Tačiau matyt yra priežastys kodėl juodoji afrika taip ir nepasiekė net Amerikos indėnų (actekų ir majų) išsivystymo lygio.Indėnai bent jau gali pasiteisinti kad buvo visiškai fiziškai atskirti nuo likusios žmonijos civilizacijos. Trumpai reziumuojant, kol PATYS žmonės neįsitikina savo kailiu elgesio klaidingumu ir PATYS nenori keistis, tol nieko nebūna. Gari sąmonigų pasikeitimų (sąmoningo kopijavimo) pavyzdžiai yra Tolimosios Azijos šalys kaip Japonija, vėliau Korėja (Pietų), Taivanas, Singapūras ir t.t., galų gale Kinija.
Vytax 2013-01-13 10:18
Patikėk žmonės ten daugiau nei puikiai tą supranta. Tik deja jie patys yra savo pačių įkaitai. Čia kaip pavyzdžiui keletas problemų: IŠSILAVINIMAS. Patys afrikiečiai puikiai supranta, kad pas juos mažai išsilavinusių piliečių. Tačiau didžiausia problema, ne pats švietimas. Didžiausia bėda išsilavinusių piliečių išlaikymas pačioje Afrikoje. Afrikos valstybės kas metai siunčia tūkstančius savo geriausių moksleivių į geriausius Europos ir JAV universitetus. Tik visa bėda, kad jie po studijų negrįžta atgal į savo kraštą, o taip ir pasilieka vakarų valstybėse. Taip pat Afrikos valstybės pačios turi universitetus ir visą kitą švietimo infrastruktūrą. Bet ir čia situacija ne kitokia. Bent kiek rimčiau išsilavinę afrikiečiai kaip mat pabėga į vakarus. Išsilavinusių žmonių iš viso Afrikos žemyno emigracijos mastai yra milžiniški. SOCIALINĖ APSAUGA. Afrika tokio dalyko išvis negali turėti. Vos tik kokioje Afrikos valstybėje atsiranda kokios nors socialinės garantijos ar kitaip pagerėja visa socialinė gėrovė, tai į tą šalį staiga plūsteli milijonai imigrantų iš likusio žemyno. Ir šitaip greitai nuskęsta bet kokie bandymai taikyti bet kokią socialinę politiką. ŽEMĖS ŪKIS. Nereikia sakyti, kad žemės ūkio Afrikoje nėra. Yra, tik daugelyje regionų žemės ūkis yra viduramžių laikų lygio. Bet nepaisant atsilikusio žemės ūkio, ten vyrauja uždaros rinkos. Tokiose rinkose nors ir maisto trūksta, bet maistas pasidalijamas daugiau mažiau tolygiai. Bet štai norint modernizuoti žemės ūkį, pirmiausia reikia nutiesti kelius, nutiesti geležinkelius, pastatyti uostus ir t.t. Tada automatiškai rinkos atsiveria. Ir tada įvyksta pats blogiausias scenarijus, kai absoliučiai visi maisto produktai palieka Afriką ir šalyse kyla dar didesnis badas. Paprasčiausiai afrikiečiai gyvendami už mažiau kaip dolerį per dieną yra neįgalūs pirkti maistą pasaulinėmis kainomis. Aišku gera socialinės apsaugos ir mokesčių sistema šią padėtį ištaisytų. Bet kaip jau ir rašiau, Afrikoje dėl milžiniškų migracijos mastų socialinė apsauga negalima.