Kreacionizmo šaknys tvirtos: trečdalis amerikiečių netiki evoliucija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

loftas 2014-01-04 23:35
Žmogaus genomas 99 procentais sutampa su šimpanzės genomu ir, kaip bebūtų keista, 50 proc. su banano. Nežiūrint to, mes turime didesnes smegenis nei daugelis gyvūnų – ne pačias didžiausias, bet prikimštas beveik tris kartus daugiau neuronų nei turi gorila (daugiau nei 86 milijardus). Mes manome, kad yra daug dalykų, išskiriančių mus iš gyvūnijos pasaulio – kalba, įrankių naudojimas, savęs atpažinimas veidrodyje. Bet jie nesvetimi ir kitiems gyvūnams. Galbūt tai kultūra ir jos įtaka mūsų genams (ir atvirkščiai)? Mokslininkai mano, kad maisto ruošimas ir ugnies įvaldymas padėjo mums užsiauginti dideles smegenis. Iš kitos pusės, gali būti ir taip, kad mūsų gebėjimas bendradarbiauti, padėti vieni kitiems, dalintis pasiekimais yra pagrindinė priežastis, kodėl ši planeta yra žmonių, o ne beždžionių.
shift 2014-01-05 01:56
O ką tai galėtų nulemti? Na ir kas, net jeigu staiga paaiškėtų, kad egzistuoja "ateiviai"? Apie juos ne tik Biblija rašo (Pr.6), bet ir visos senųjų kultūrų legendos kalba. Tai tik sustiprintų Biblijos pozicijas.
faktas 2014-01-05 02:54
, tikrai nepradėsiu paneigti tavo kiekvieną neteisingą mintį, nors galiu ir turiu kompetencijos tai daryti. Tik nematau prasmės. Visi religingieji gyvens rojuje, tu taip pat. Būk ramus dėl to. Tik prašau, prieš rašinėdamas apie evoliuciją, perskaityk visą evoliucijos teoriją ir individualaus vystymosi biologiją. Tu net nesupranti, kas tai yra, o dar bandai kažką įrodinėti. Tavo komentare yra absoliučiai absurdiška klaida, po kurios visas komentaras krenta žemiau kritikos ribos.
Hemas 2014-01-05 11:09
Žiauru, kai žmonės net nesupranta kas yra evoliucija ir ką ji parodo, aiškina kad jos nėr... Matosi net nesupranta kas yra genetika, ką daro mutacijos ir kaip jos veikia, jau nekalbu apie kitus galimus genetinius modifikacijos būdus vykstančius gamtoje.. Įdomu kaip shift paaiškinu dinozaurų buvimą ir kitų fosilijų radimą? Kaip tos rūšys atsirado? O gal tai ne rūšys? Biblijoj kaip ir kitose legendose yra minima visko, bet viena bėda tas viskas atsiranda kai to reikia. Nėr ateivių dar, tai visi tyli biblijistai ir kas ją analizuoja, atsiras ateiviai išsyk pritaikys bibliją kur ir kada rašė. Čia ir slypi biblijos grožis - dviveidiškume. Kaip reikės taip ir padarys. Tik viena bėda religija nieko neįrodė ir nepalengvino gyvenimo lyginant su mokslu bei evoliucija.
Pumper 2014-01-05 11:18
vvv2 2014-01-06 11:48
1. Smegenų dydis nėra rodiklis, kaip ir ne rodiklis neuronų kiekis. Esmę sudaro tai, kas įrašyta tuose neuronuose (dvasia/siela?), sąmonė ar tik inkstinktų gausa. 2. Egzistuoja ir evoliucija ir reevoliucija, kai kurie krenta link bezdžionių ir amebų (nuopolio ratai?), kai kurie kyla link žmonių ir angelų. Tačiau šie procesai nėra kurybiniai, evoliucija nekuria, tai tik tobulėjimo/degradacijos procesas. 3. Taip, civilizacija turi ne tik gyvūnai, bet net vabalai. Žmonijos civilizacija ne itin skiriasi.