„Auksiniai ragai“, kokių Lietuva dar neturėjo!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2015-10-20 11:10
Ne į temą, bet nesusilaikiau. atominės elektrinės projektą.
1n1s 2015-10-20 12:08
Garbė už žudymą. Tokius kaip šis žudikas reikia smerkt o ne gerbt!
Nojus 2015-10-20 12:11
Koks iškrypęs protiškai turi būti,kad nušautum šitokį gamtos grožį vien tam,kad kažkas tau ant kakliuko užkabintų kaip šunyčiui medalį.
Audrius 2015-10-20 12:40
tikiuosi islys i visuomene sita istorija, o dar geriau, kad ne tik i LT media, bet ir i uzsienio. labai linkiu, sitam mazakiausiui tokio pat likimo, kaip ir tam dantistui, kur liuta nusove. slykstu ziuret..
six 2015-10-20 13:38
tikiuosi kad visi kas ant jo stumia - mėsos nevalgo. Nematau tame nieko smerktino. Jei jau nusprendei kruvintis rankas dėl kąsnio, tai gali šauti bet ką, ką nori (kas leistina medžioti).
sub 2015-10-20 14:11
Six, su tokia logika poto ir žmones šaudo. Dabar briedį dėl auksinių ragų, po to žmogų dėl auksinės grandinėlės. Mėsa valgau, bet ta mėsa tai specialiai išvestų veislių vien tik dėl maisto. Briedis yra gamtos grožis, ir tie ragai daug gražiau atrodytų ant gyvo briedžio, nei ant kažkieno sienos. Tikiuosi tą urodą medžiotoją užvartys internetai.
Arns 2015-10-20 14:35
Galit būt ramūs, niekam ši istorija neįdomi. Jei tas Afrikos liūtas nebūtu paskelbtas vos ne šventu, nebūtu nė mur mur, kasmet dešimtys jų nušaunamų tiek legaliai tiek nelegaliai, ir tai niekam nė motais. Panašios akcijos tęsiasi nuo pat senovės, kai dar Egipte buvo senoji religija, ir jų dievai buvo pusiau gyvūnai pusiau žmonės, viename mieste nudobęs krokodilą galėjai tapt gelbėtoju, kitame pasmeigtas ant kuolo, nes jis laikytas gerbtinu dievo įsikūnijimu. Beje, kas dėl ragų, tai gyvūnai juos meta, Elniai pavasarį, briedžiai berods rudeniop. Išvaikščiok mišką ir legaliai rasi tokių pačių, nes jie atauga, o kuo vyresnis gyvūnas, tuo daugiau atšakų naujieji ragai turi.
six 2015-10-20 15:11
Nebesvaik. Buvau užtikrintas, kad kažkas pasakys "kiaulės tam ir augintos". It's so wrong on so many levels. Gyvybė yra gyvybė, nesvarbu kiaulė ar briedis. Jei kiaulė galėtų pasirinkti kur gimti, manau fermos nesirinktų. Gamtos neišmanymas yra tokie pareiškimai. Manau, kad šiuolaikiniai medžioklės niekintojai paprasčiausiai neturi valios nei moralės, nei tuo labiau drąsos, suprasti priimamų sprendimų rimtumą ir reikalo prasmės ir kiek teko pastebėti nevyriški. Medžioklė man nesvetima, nuo 12 metų su tėvu vykdavau į medžiokles. Paauglystės metais buvau neigiamai tuo klausimu nusistatęs, bet dabar viskas kitaip, laukiu nesulaukiu kol gausiu bilietą. Kiekvieno motyvai skirtingi. O kas dėl to liūto tai du blogi dalykai. Tai kad liūtas turėjo vardą, o medžiotojas būvo dantistas. Duodu kotą nukirsti, jei bent vienas šių faktorių būtų netikras, jokio šaršalo nebūtų. kam būtų įdomu jei santechnikas nušautų liūtą? Ne pirmas ir ne paskutinis toks (gal kaip santechnikas). Manau kad čia miesto kultūra iškreipia žmonių požiūrį, nebežino kas yra maistas, kad kažkas turi numirti jei nori gyventi. Norėčiau pamatyti kiek pirktų mėsą jei turėtų procesą matyti kiekvieną kartą perkant gabaliuką.Slepiasi už kažkokių psiaudo gyvųnijos piramidžių, kas gamtos stebuklas, o kas tik maistas. Kaip ne keista, bet kiaulės yra vienos iš protingiausių, gerokai labiau nei briedis. Šitai yra nepamatuojamai šlykščiau nei mežioklės procesas. BONUS valgai geriausios kokybės maistą, gyvūno, kuris visą gyvenimą valgė teisingą maistą. Ir tikriausiai rytoj neisi į parduotuvę pirkti naujo "anabolinės" mėsos gabaliuko.
1n1s 2015-10-20 15:34
Yra skirtumas veisti gyvūnus ir nužudyti dėl maisto, žmonijos išmaitinimui ir žudyti dėl pramogos, pasipuikavimui prieš draugus.
Go West 2015-10-20 15:45
Pažįstu jį. Kol lakstė paskui briedį, žmona jam pačiam nemažiau įspūdingus ragus įtaisė.
sloggi 2015-10-20 15:47
Kaip matau neskiri sportines medziokles, nuo medziokles maistaui... Kitaip sakant nori pasakyt, kad jis to briedzio mesa is kamciatkos namo parsiveze?
six 2015-10-20 16:09
Gal namo ir neparsivežė, bet tikrai jos niekas neužkasė miške, ji bus suvartota. Kaip ir sakiau, kiekvieno motyvai skirtingi. "Muša reiškias myli" yra tokių ir negali sakyti, kad kažkas tuo netiki. Nei tu nei aš nežinom jo motyvų, skirtumas tik tas, kad tu apie medžioklę neišmanai.
sloggi 2015-10-20 17:00
Taip asmeniskai nemedzioju, triusiena, paukstiena del saves pats auginu ir gnaibau juos pats. Kuo puikiausiai suprantu procesa kas kur ir kaip. Tik toks klausimas tada jai visos givybes lygios, ty kiaules narve ir briedzio laisveje. Kodel vienus istatymas saugo, kitus ne? Visgi manau skirtumas yra. Kitas dalykas tai, kad gyvenant moderniame pasaulyje kai tos mesos apstu lentynose zudyt lauki zveri del mesos tai... Mano akimis tai tik eilinis hobis - sportine medziokle, o mesa tai tik priedas prie gerai praleisto laiko pramogaujant. Nori but atviras sau ir visuomenej tada siulau pagyvent kaip kokiam Heimo Korth, manau tada tau niekas nei puse zodzio nepasakytu del briedzio, o dabar sakyt, kad tai moralu, veidmainiska.
Go West 2015-10-20 17:19
Ale ir juokingas komentaras. Į medžioklę dvi dienas vyko bekele, paskui briedį dar 20 km. tykino pėsčiomis. Nušovė. Tada pusės tonos briedį pėsčiomis tempė 20 km ir dvi dienas vežė bekele? Žvejo pasakos. Tiesiogi nusipjovė ragus, o kitka paliko pūti.
six 2015-10-20 19:42
Nes neturi savininkų užtai saugo valstybė. Nesuprantu prie ko gyvybės svarba ir įstatymai. O aš manau, kad nuo to pertekliaus išlepstama ir net nesinori galvoti apie pastangas. Medžioklė ne vien dėl mėsos, aišku ir didžiulis hobis. Nėra taip lengva kaip atrodo, o dar daugiau išmoko apie gamtą ir apie patį save. Manau yra žmonių grupės, kurie mėgsta kai jiems viskas pašonėje ir nereikia įdėti didelių pastangų atsidrti komforto zonoje ir yra tokie, kurie nemėgsta paprastų dalykų, nemėgsta to ką mėgsta visi. Gyvenimo būdas/fetišas savotiškas, bet iš to išsivysto svajonės, kaip kažkam nušokti parašiutu iš tiek ir tiek kilometrų taip kažkam sumedžioti trofėją. Šiai dienai to nedaryčiau, bet suprantu kam atrodo priešingai.
SaMaras 2015-10-20 20:16
O žvejyba dėl malonumo tai čia irgi išsigimėlių išmislas, jei sužvejojęs kokį karosioką jo nepaleidžiu o į keptuvę įmetu?
brisius 2015-10-21 02:45
Six. Ka tu nori pasakyt? Shudo gabalas tu, radhai, rashai, bet esmes ir neparashai. Kas tau yra? Bachuro hobis - medzhiokle. Nushove axuena briedi, - turi gyvenimo trofeju. Kas tau nepatinka? Tu krautuvej kopusta dideli rasi, vaa tau bus trofejus, - axueno dydzhio balandeliai su kruopu idaru.. tpfu ant taves. Dx tu. Shlykshtukas.
DimQa 2015-10-22 01:09
Hm? Gal tu eik nudroši ar ką? Nes akivaizdžiai tau kažkas smegeninę spaudžia.