Billas Gatesas įspėja – ši grėsmė pareikalaus kur kas daugiau mirčių nei COVID-19 ir veikti reikia jau dabar (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

eXpo 2020-08-12 19:21
Kai gresme bus realiai jauciama , tada viskas pajudes. O dabar tai tik plepalai. Manau uz kokia puse pasaulinio kariuomenei skirto biudzeto galima butu prigaminti tiek priemoniu , kad taptu netgi per vesu : ). Kaip pavyzdys : kaskada cia aprasineta koncepcija kaipo debesu generatoriai vandenynuose, kuriu gaminami debesys efektyviai atspindetu saules spindulius, kogero jie butu "varomi" saules energija. Cia tik pavyzdys, ir galbut realiai neigyvendinamas, bet uz trilijonus doleriu manau galima butu efektyviai kurt technologijas trugdancias saulei sildyti planeta. Kai pavojus taps realiai juntamas tada ir atsirs priemoniu, nes nieks nenori "svaistyt " pinigu visokioms prognozems.
jull 2020-08-12 19:35
Nu ok, tarkim. Bet kaip minejau, ir tikslo tokiai sistemai nelabai matau, iskastinis kuras ne nelimituotas resursas. Energijos gavimo problema reikia sprest bet kokiu atveju, lauksim mes kol iskastinis pasibaigs ar ne. Tai gal vistik geriau butu ieskot pradines problemos sprendimo, o ne bandyt tiesiog ieskot budu ramstyt dabartine energetika.
conjurer 2020-08-12 21:07
Kaip ankščiau buvo minėta šioje temoje metanas sukelia didesnė šiltnamio efektą nei anglies dvideginis. Jei dėl atšilimo išsiskirtų didesni jo kiekiai iš iššalo reikėtų orientuotis į jo rinkimą. Taip pat ledynai daug maž veikia kaip veidrodis, it atspindi nemažą dalį saulės šviesos atgal. Taigi kuo daugiau jų prarasim, tuo sunkiau bus atspindėti perteklinę šaulės šviesą, kuri savo ruožtu kaitins biosferą. Dabar jau esame "damage control" stadijoje, nesvarbu mes tuo tikim ar ne. Iškastinis kuras nepasibaigs taip greit kaip planuojama. Jo atranda vis naujų rezervų. Kuriami nauji būdai jį išgauti. Galų gale galime užsiauginti biodyzelio. Taigi nemanau kad reikia laukti kol nebesugebėsime rasti degančių dalykų, kad tvarkytume situaciją. Mano manymu reikia daryti du dalykus: 1) Sustabdyti planetos kaitimą/sustabdyti ledynų tirpimą. Būdų gali būti daugiau nei buvo aptarta šioje temoje, reikia išsirinkti geriausią. 2) Sumažinti išskiriamų dujų kiekį į atmosferą, ir pašalinti dabartinius jų perteklius. Ir čia kalba eina ne tik apie anglies dvideginį, bet ir apie šviną, ar sunkiąsias daleles. ar ozono sluoksnį ardančias dujas. To negalime padaryti labai greitai, taigi verta investuoti į globalią temperatūros kontrolės sistemą.
daynewss 2020-08-12 22:56
Pagrindinės oxoną sluoksnį ardančios dujos yra CFC. Kaip tik pernai ar šiemet buvo pastebėtas padidėjimas Kinijoje. Priežastis banaliai paprasta - montažinių putų, aka makroflekso, gamybą. Kažko nepastebėjau, kad jų trūktų mūsų Senukuose, Depo ar kitur. Reiškia visiems px. Su CO2 tas pats...