Dešimt 2007 metų idėjų, turėsiančių išgelbėti pasaulį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2007-12-31 17:05
beje pritariu "Violet"-ai zino ka kalba
Anonymous 2008-01-03 01:57
Tokie ir mokslininkai, daunai nudegradave nuo fantastikos, paprasciausias budas, sumazint zmoniu vartotoju kieki, tai galim padaryt naudojant prezervativus ir gimdant nedaugiau kaip 2 vaikus, tada bus zmoniu kiekis stabilus ir zemes ir resursu uzteks visiems lygiai, nebus badaujanciu.
Uombay 2008-01-03 07:42
Turi JT arba NATO arba abi kartu sutarti kad reikia stabdyti visa pramonine veikla pakol nebus atsakymo... manau tai butu verta padaryti del zmonijos.... nemanau kad verslininku priestaravimai galetu kanors pakeisti.... Aisku as nekalbu kad zmones palikt be elektos... bet ta prasme reiktu nutraukt gamyba tol kol nebus matomi valstybiu konkretus veiksmai tvarkant sia dilema... aciu uz demesi skaitykit visa menesi
Uombay 2008-01-03 07:44
Ir idomu man, ar nafta spes pasibaigt iki susinaikinimo ar ne?
visvaldas 2008-01-03 19:58
as sioje straipsnyje nemaciau nie vieno gero pasiulymo, bet siame forume matciau. mano nuomonė: kad reiketu sustabdyti visokias naftas, ir kita žalinga žmoniu veikla. noriu pakritikuoti ten kur siame straipsnyje: pradėti gyvuliams dėti į pasara česnakus: deja gyvuliams nieko nereikia dėti į pašarus, nes gyvuliai del atsilimo nera nieko dėti, ir tik mes žmonės esame galti. pagritikuosiu visa šita straipsnį: iš visu pasiulytu dalyku, jeigu kuri nors vykdytumėme, mes prizižaistume su gamta, ir to jau labai daug prizižaitėme. siaip sitcia isšpręstume šita reikala išnaigintami visus zmones, bet taip butu neteisinga, nes išnaigintume patys save.
Anonymous 2008-04-21 22:50
uoj o as nei vienam is jusu nepritariu;D nemanau kad verta kazkam imtis didvyrio dabo ir vienam gelbeti pasauli su kazkokia sunkiai igyvendinama ideja-fantazija.. manau vertetu kiekvienam zmogui bandyti sumazinti ta ismetamu duju, sunaudojamos ebergijos kieki ar panasiai.. Vientik paziurekit kiek jusu kompiuteris sunaudojo energijos kol perskaitet visa sita straipsni, o jei dar ir mano komentara skaitet, tai vapsie;dD tai va jei kiekvienas zmogus ryte i darba ar mokykla nuvaziuotu visuomeniniu transportu(cia liecia tuos kurie vieni viena masina vaziuoja), gyventu sveikiau (ta prasme nerytu uz 3, cia gal aktualiau uzsienieciams) dar pasodintu po koki medi ar net nusisypsotu kasdien pekeles galva, tai siltnamio efektas ir prapultu;) na zinoma jei noresit papriestarauti man, tai tikrai surasite argumentu, bet manau mano zodziose visvien yra siektiek tiesos:)) nors gal jie dar sunkiau igyvendinami nei cia aprasytos idejos..???...
Anonymous 2008-04-21 23:02
na busiu ne visus komentarus perskaites, tai pasirodo yra +- bendraminciu:)
Anonymous 2008-04-24 00:07
Manau, kad musu vaikai mus laikys debilu karta, kuri zinojo ka reikia daryti ir vistiek suniokojo ir pastumejo negrįztamiem procesams SAVO planeta. Toks jausmas, kad visi kalba apie bet ka, tik ne apie esme - totaliai pakeisti energetine sistema. Jau yra sukurti automobiliai varomi elektra, vandeniliu, vandeniu (HHO), suspaustu oru - bet tai yra slepiama nuo visuomenes (norejau duot linka w ww.idomu.eu, bet jeu nebeveikia) ir visi patenkinti vazineja su 100 metu senumo technologija - vidaus degimo varikliu - savo noru kiekviena menesi atiduota ~400 Lt, kad galetu tersti aplinka. 1 pvz: auto varomas suspaustu oru (vietoj benzino i cilindrus yra ipurskiamamas suskystintas oras) vieno bako papildymo pakanka 4000 km, 100 km kuro sanaudos - 5 ct. max greitis - 110 km/h. negirdejot? idomu kodel.. ;D
Anonymous 2008-04-24 12:05
Na tikrai yra protingu zmoniu - pagalvojau , kai perskaiciau Jusu komentarus. ot straipsnyje siulomu pasaulio gelbejimo planu issigandau, kad kazkas uzsimane pribaigt mus. Bendraminciai komentaruose gerai isdeste mintis del naftos atsisakymo. Dar noreciau pridet visiem gerai zinoma ir igrisusi buda, tai stabdyt misku kirtimus. Tyrimai rodo, jog medienos gamybos didzia dali galetu pakeisti kanapes. Bet cia vel atsimusame i pinigu klausima, zmogeliukai turintys leidimus kirsti atograzu miskus pamete galvas del slamanciu. Lyg ir suprantam ka reik daryt, bet nedristam. Gyvent juk norisi, o jei tylesim tai tikimybe isgyvent didesne, nei einant kovoti pries "didelius" ponus "naftininkus", "medkircius"... Myshim ar akis vartysim?
Anonymous 2008-05-31 21:01
siaip as nezinojau kad ce ira daunu kurie nori sumazint zmoniu kieki mazink zmones nemazines bet nafta neisgaruos
edragon 2008-05-31 23:53
Man rodos, kad daug ko negalima pakeist dėl tos demokratijos - vieni mato, kad kiti ja piktnaudžiauja, bet nieko negali pakeist, nes anų daugiau Taip pat dėl žmonių bukumo - nesusieja pvz, tų reklamų propaguojančių atliekų rūšiavimą ir naftos gavybos... Ir dėl principų (kai užsispiria ir nevažiuoja visuomeniniu transportu, nes bijo susigadint įvaizdį...)
Nightbringer 2009-08-28 15:20
Nefantazuokite apie super-pigias ir super-švarias technologijas... Neveltui ta pati technologija yra naudojama apie šimta metų. Kodėl? Nes ji pakankamai pigi ir efektyvi... Beje, jau elektromobiliai yra masiškai pardavinėjami. Tiesa, mažu mastu. O kaip jūs įsivaizduojate atimti versla? Dirbi žmogus visa gyvenima ir sužinai, kad tavo visas kapitalas komfiskuojamas, grežiniai uždaromi, bei tau draudžiama užsimti tuo, kuo visa gyvenima verteisi... O jei neišgalės? Tokiam radikialiam sprendimui reiktu visų super-valstybių diktatorių, kurie visiškai taip pat galvotu ir dirbtu dėl to tikslo.